Kavaj Lenard (©AFP)
Kavaj Lenard (©AFP)

Klipersi razočarani što Lenard neće igrati u Parizu

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.07.24. | 08:26

"To je isključivo bila odluka nacionalnog tima. Mi smo hteli da on bude tamo. Koleno mu je odlično napredovalo", ističe predsednik košarkaških operacija tima iz Los Anđelesa, Lorens Frenk

Predsednik košarkaških operacija LA Klipersa Lorens Frenk rekao je da je "veoma razočaran" odlukom američke reprezentacije da zameni Kavaja Lenarda sa spiska olimpijskog tima.

U saopštenju objavljenom prošle srede, iz nacionalnog tima impliciraju da Lenard nije u timu zbog poteza na koji su uticali zvaničnici Klipersa i tima SAD nakon što su videli kako se na trening kampu u Las Vegasu kreće i igra dvostruki MVP NBA finala .

Izabrane vesti

"Ne, to je bila isključivo odluka SAD. Iskreno, veoma sam razočaran odlukom. Kavaj je želeo da igra, mi smo hteli da igra. Bio sam na prva dva treninga, izgledao je veoma dobro. Radio je u punom intezitetu. Nisam bio na trećem treningu kada su odlučili da ne igra. Izrazio sam želju da Kavaju daju više vremena", rekao je Frenk.

Lenard je propustio poslednjih osam utakmica regularne sezone zbog upale u hirurški saniranom desnom kolenu. Vratio se da igra u dva meča plej-ofa protiv Dalasa pre nego što je propustio preostale tri utakmice u seriji. Frenka su pitali da li je Lenard bio podvrgnut bilo kojoj vrsti zahvata ili tretmana desnog kolena pre reprezentativnog kampa.

"Neću ulaziti u specifičnosti onoga što se dešavalo. Sve što ću reći je da je proveo dosta vremena pripremajući se za ovo. Imao je zaista solidan napredak. Izgledao je dobro na treninzima."

Lenard je rekao da je dve nedelje pre kampa njegovo koleno izgledalo sve bolje i da intenzivni treninzi nisu nimalo pogoršali stanje.

"On ne bi bio tamo i ne bismo ga stavili tamo da nismo sigurni da će moći da prođe kroz celo olimpijsko iskustvo“, završio je Frenk i dodao da očekuje da Lenard bude spreman za početak nove NBA sezone.


tagovi

Kavaj LenardLos Anđeles Kliperskošarkaška reprezentacija SADPariz 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara