"Slobodan Klipa"
"Slobodan Klipa"

Klipa: Teoretski, možemo mi i ispred Zvezde

Vreme čitanja: 2min | pet. 20.05.16. | 15:19

Trener FMP-a dobo raspoložen uoči susreta sa Tamišom

Slobodan KlipaKošarkaši FMP-a nisu propustili priliku da na svom terenu, po drugi put u Superligi, savladaju Metalac iz Valjeva (92:78) i stignu do treće pobede koja će ih u konačnom zbiru odvesti u polufinale srpskog plej-ofa. Trener tima iz Železnika Slobodan Klipa za MOZZART Sport kaže da je njegova ekipa napravila veliki uspeh, ali i iznenađenje.
Timovi iz ABA lige su pred Superligu bili favoriti i iznad sastava koji su došli iz KLS lige Srbije. Činjenica je da su Zvezda i Mega igrali finale Jadrana, da je Partizan bio peti, dakle ponajbolji timovi u regionu. Mi smo iskoristilli priliku i dva puta savladali Metalac što će nas odvesti do cilj, a to je polufinale plej-ofa”, podvlači Slobodan Klipa.

Utisak je da su prve dve pozicije poznate u obe grupe i da će vam protivnik u plej-ofu biti Partizan?
Teoretski i mi možemo do prvog mesta u grupi A ako pobedimo Tamiš i Crvenu zvezdu sa više od osam poena. U drugoj grupi me ne bi iznenadilo da Mega dobije Partizan sa više od četiri poena razlike. No dobro, ako nam rival bude Partizan jasno je da imaju bolji sastav, dužu klupu, ali igrali smo dve utakmice sa njima i to veoma dobro. Naši aduti su čvrstina u odbrani, snaga ispod koša i ukoliko nas posluži šut možda i dobijemo neki meč”.

Izabrane vesti

Vaš cilj dakle nije plasman u ABA ligu već samo plej-of Superlige?
Polufinale plej-ofa nam je bio zadatak i da obezbedimo minimum novih pet utakmica, uključujući I borbu za treće mesto. Ukoliko nam se ukaže šansa da prođemo dalje sigurno ćemo je iskoristiti. Evo, protiv Metalca, zakazao je Dobrić koji daje prosečno dvadeset poena, a mi smo ubacili preko devedeset i bez njega”.

Sad je pod znakom pitanja nastup Filipa Čovića koji se povredio u poslednjem duelu?
Filip će morati da miruje više dana, nadamo se da će biti spreman za polufinale, a njegov izostanak je veliki hendikep za tim. Evo, Marko Tejić je protiv Metalca odigrao bez jednog treninga. Zato moramo da razigramo i ostale igrače. FMP-u ova kratka liga, po ubrzanom tempu, je najmanje odgovarala jer kao ABA ligaši nismo imali dovoljno jakih utakmica”, zaključio je Klipa.

U poslednja dva kola Superlige FMP igra protiv Tamiša (subota 13 sati), pa Zvezde (utorak 19 sati).

Piše: Đurđe Mečanin


tagovi

Slobodan KlipaKLSFMP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara