Vil Klajburn (©MN Press)
Vil Klajburn (©MN Press)

Klajburn stigao u Virtus umesto Dobrića

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.07.24. | 21:52

Sjajni krilni igrač potpisao za Bolonjeze koji su objavili tim za narednu sezonu bez srpskog reprezentativca čija naredna destinacija je Crvena zvezda

Virtus iz Bolonje je ozvaničio roster za narednu sezonu, a u njemu su vidljive dve kapitalne promene. Prva je da je deo tima postao jedan od najboljih krilnih igrača Evrope, Vil Klajburn, dok je u istom danu postalo jasno da crno-beli dres naredne sezone neće nositi Ognjen Dobrić, o čijem odlasku se spekulisalo već neko vreme.

Klajburnov agent, Miško Ražnatović je preko svojih društvenih mreža objavio fotografiju na kojoj se vidi kako Klajburn potpisuje ugovor čime je višenedeljna saga oko njegove budućnosti okončana.

Izabrane vesti

Dugo je figurirao kao potencijalno pojačanje Partizana, međutim Bolonjezi su ipak bili konkretniji i umešniji da u svoje redove privole jednu od najtraženijih "roba" na ovoletošnjem košarkaškom marketu.

U isti čas je i Virtus preko zvaničnih kanala obelodanio 14 igrača koji će predstavljati tim za narednu sezonu, a na njemu nema Dobrića, što jasno poručuje da će srpski reprezentativac promeniti sredinu. Kao i da je Klajuburn upravo došao kao zamena za njega. Priča se da se sprema Dobrićev povratak u Crvenu zvezdu i to samo godinu dana po odlasku sa Malog Kalemegdana.

Ova odluka i nije toliko neočekivana s obzirom na brojne zdravstvene probleme sa kojima se momak iz Knina suočavao lani. Čak je i u nedavnom intervjuu za Mozzart sport istakao da još nije siguran da li se njegova budućnost nalazi u Bolonji.

"Imam ugovor još jednu godinu, nisam ništa pričao konkretno sa ljudima iz kluba jer čim se završila sezona fokus sam prebacio na reprezentaciju. Nisam imao mnogo vremena, posle finala italijanskog prvenstva sam odmah došao u Srbiju, razgovarao sam sa trenerom Pešićem, igračima i stručnom štabu o onome šta nas čeka u Parizu. Videćemo šta će biti sa Virtusom", rekao je krajem juna Dobrić.



tagovi

Virtus BolonjaVil KlajburnEvroligaMiško Ražnatović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara