Kingsi produžavaju ugovor Divcu

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.04.19. | 09:20

Razgovori treba da počnu, a o svemu piše Mark Stajn, novinar Njujork Tajmsa

Sakramento Kingsi i Vlade Divac treba da razgovaraju o produžetku saradnje. Novinar Njujork Tajmsa Mark Stajn je to najavio i rekao da će se to dogoditi nakon poslednje utakmice koju su Sakramento Kingsi već odigrali noćas.

Dakle, očigledno je da su Kingsi zadovoljni kako njihova legenda vodi klub, očigledno je da su u usponu kao franšiza, pa iako je Sakramento završio ove sezone kao deveti celo poslovanje Kingsa se smatra uspešnim pod rukovodstvom Divca koji ima ulogu generalnog menadžera i potpredsednika košarkaških operacija. Prema informacijama iz kluba, Divcu će biti produžen ugovor do 2023. godine.

Izabrane vesti

Osećaj u ovom kalifornijskom timu je da franšiza raste, a to pokazuju i brojke. Nije bilo lako završiti ni kao deveti u ovako jakoj konkurenciji Zapadne konferencije. Tim se pravi oko igrača kao što su Daeron Foks i Badi Hild, tu je i Marvin Begli III, kao i naša dvojica igrača Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica.

Čak i sa novim ugovorom sa Divcem posao Kingsa nije gotov jer postoje još dva velika znaka pitanja: trener Dejv Jerger ima samo još jednu godinu u ugovoru i traži produžetak saradnje. Nije poznato ni kakva je sudbina pomoćnika Divca Brendona Vilijamsa sa kojim je trener Jerger imao razmirice tokom sezone.

Kingsi su sezonu završili sa 39 poebeda. Možda to deluje kao prosečan skor, ali to je lestvica koju Kingsi nisu oborili od sezone 2005/2006 kada su imali skor 44-38 i to je bila poslednja sezona u kojoj je Sakramento igrao u plej-of.

Sa takvim dobrim osećajem Sakramento ne želi da se igra, pa je zapravo odmah po završetku sezone sela za sto sa Divcem. Vlade je imao dosta kritika otkako je došao na komandujuće mesto u Kingsima, ali je posle cele one situacije sa Demarkusom Kazinsom uspeo da postavi tim na zdrave noge i sa mladim igračima.

Deluje da Kingsi idu unapred. Zato će mu i dati ponudu na još koju godinu saradnje. Da nastavi započeto. Videćemo koliko daleko može Sakramento i da li će konačno sledeće sezone uloviti taj plej-of.

Foto: Reuters


tagovi

Vlade Divac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara