""
""

Kičen srušio Partizan u finišu, crno-beli ispustili pobedu u Jerusalimu

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.10.14. | 20:05

Partizan vodio na poluvremenu u Jerusalimu, na kraju je Hapoel Dervin Kičen pogotkom 0,2 sekunde pre kraja rešio pobednika

Košarkaši Partizana odigrali su u Jerusalimu najbolju utakmicu u dosadašnjem toku sezone, ali to nije bilo dovoljno da u Jerusalimu izbegnu poraz od Hapoela sa 82:79 (18:20, 24:26, 14:20, 26:13) u meču trećeg kola E grupe Evrokupa.

Izabrane vesti

Crno-belima nisu pomogle ni sjajne partije Ede Murića, Luke Bogdanovića i Mihajla Andrića, a ovim porazom šampion Srbije šanse za plasman u narednu fazu takmičenja sveo je na minimum.

Izabranici Duška Vujoševića pali su u samoj završnici utakmice u Jerusalimu, a strelac pobedonosnog koša bio je Dervin Kičen koji je 0,2 sekunde pre kraja prošao kroz celu odbranu Partizana, dao koš i pogodio penal sa dodatnog slobodnog bacanja posle faula.

Nakon završetka utakmice Vujošević je bio ljut na igrače, a najgore je prošao Andrić kojeg je trener uhvatio za vrat. Slična situacija viđena je prošle sezone sa Bogdanom Bogdanovićem

Bez dileme, ovo je bila najbolja  Partizanova utakmica ove sezone, s obzirom na težinu rivala i činjenice da se meč igrao na „vrućem” terenu u Jerusalimu. Ipak, sve ono što su uradili do poslednjeg minuta utakmice, košarkaši Partizana prosuli su načinom na koji su branili poslednji napad domaćina.

Kako je utakmica počela, delovalo je da crno-beli neće imati rešenja za napački raspoložene Liora Elijahua i Jotama Halperina. Njih dvojica su pogađali na startu iz svih pozicija, ali je vremenom srpski šampion stegao odbranu i vratio se u igru.

U finišu prvog dela meča Mihailo Andrić i Milenko Tepić su preuzeli odgovornost u napadu i, za razliku od prethodnih utakmica u dosadašnjem toku sezone, bili veoma uspešni.

Crno-beli su veoma dobrom igrom u odbrani u drugoj četvrtini naterali izraelsku ekipu da pravi greške u serijama. U tim trenucima raspucao se Luka Bogdanović, koji je vezao tri "trojke" i naterao trenera Hapoela na promenu odbrane.

Mnogo, mnogo snažnije domaćin je ušao u drugo poluvreme i posle mnogo vremena napravio preokret za vođstvo. Ipak, tu je Hapoel izgubio dosta snage, "snajpere" su opet namestili Bogdanović, Murić i Andrić, pa je Partizan otišao na plus 10.

Ekipa Partizana u sledećem četvrtom kolu Evrokupa, koje se igra 5. novembra, gostuje ruskom Krasnom Oktobru u Volgogradu.

                             HAPOEL – PARTIZAN 82:79 (18:20, 24:26, 14:20, 26:13)

 

HALA: Pais Arena u Jerusalimu
Gledalaca: 4.000
Sudije: Kontas (Grčka), Zjemblicki (Poljska) i Putenko (Rusija)
HAPOEL: Gafni 7, Majan, Arijel, Kičen 11, Elijahu 22, DŽons 13, Halperin 12, Timor, Gur-Ari, Rajt 2, Grin 2, Smit 13.
PARTIZAN: Tepić 9 , Murić 21, Marinković 3, Dalo, Milutinov 2, Gagić 14, Andrić 12, Militinović, Glišić, Bezbradica, Bogdanović 16, Šalić.

(FOTO: MN press)


tagovi

Duško VujoševićEdo MurićEvropaMihailo AndrićFK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara