Kevin Panter (© Start Sport)
Kevin Panter (© Start Sport)

Kevin Panter u ubojitoj seriji koševa - poslednji put promašio pre više od dva meseca

Vreme čitanja: 3min | sre. 05.04.23. | 08:12

Procenti kapitena Partizan Mozzart Beta pred put u Monako na okršaj 33. kola Evrolige su impresivni

Ponovo počinju da se odbrojavaju dani do novog evroligaškog meča Partizan Mozzart Beta. U petak od 21 čas crno-beli gostuju sjajnom Monaku i Saši Obradoviću, ali navijači crno-belih se više ne obaziru na imena protivnika, posebno pošto su savladani Olimpijakos i Real Madrid, dva vodeća tima na tabeli elitnog takmičenja, pa ne treba sumnjati da tim Željka Obradovića može da savlada i Kneževe u 33. kolu elitnog takmičenja. Eventualni trijumf bi matematički osigurao Partizanov prolaz među osam najboljih, a da bi se tako nešto dogodilo, biće potrebno da Kevin Panter nastavi da rešeta. Kapiten crno-beli se nalazi u fantastičnoj seriji partija, više to nije onaj igrač koji samo troši lopte pa ako ga krene šut protivnik je u problemu, sada je Panter efikasni ubica koji perfektno koristi svaku grešku protivnika.

To nije samo utisak navijača, brojke govore o velikom usponu forme kapitena kluba iz Humske koji je uvek pokazivao da može da bude ubojit košgeter, ali prošle i na početku ove sezone je uvek uzimao veliki broj šuteva, neki bi rekli da je imao preveliku slobodu kod Željka Obradovića. Šta se tačno promenilo u igri Pantera u poslednja dva i po meseca nije poznato, ali definitivno je sada sve kliknulo što se tiče njegove uloge u timu, a ona je vrlo jasna.

Izabrane vesti

Kada god se utakmica lomi i kada god je teška situacija u napadu, lopta ide u njegove ruke, a tu je najsigurnija, jer kada Panter krene u driblinge jedna od dve stvari se uglavnom dogodi ili postiže koš ili ide na liniju za slobodna bacanja. Za protivnika se ne zna šta je gore u ovom momentu.

Statistika kaže da je Kevin Panter pred meč protiv Monaka u izvanrednoj seriji od 45 uzastopnih pogođenih slobodnih bacanja u Evroligi. Procenti trenutno kažu da je na izvanrednom učinku od 90,6%. Pogodio je 116 slobodnih bacanja iz 128 pokušaja ove sezone u Evroligi. Još impresivnije je da slobodno bacanje nije promašio na prethodnih 11 utakmica. Poslednji put kada je promašio sa linije penala bilo je 27. januara protiv Crvene zvezde kada je ubacio tri od četiri slobodna bacanja.

Panter je trenutno 10. najbolji strelac takmičenja sa 15,7 poena po utakmici. Na 11 uzastopnih utakmica je ubacivao barem 14 poena, a na 15 od prethodnih 16 mečeva je ubacio barem jednu trojku.

Trenutno nema dela igre u napadu gde Kevin ne blista. Pogađa tačno 50,7 posto šuteva za dva poena, 41,1 posto šuteva za tri poena, a o slobodnim bacanjima smo već gore pričali.

Samo još Nando de Kolo može da se pohvali da ubacuje dvocifren broj poena u proseku po utakmici a da ima preko 50 posto uspešnosti za dva, 40 posto za tri i 90 posto sa linije za slobodna bacanja.

Monako je već jednom osetio kako igra Partizan kada Kevin Panter blista na parketu. Crno-beli su ubedljivo savladali Kneževe u Beogradu,

Jasno je da je timska igra donosila sve uspehe Partizanu u poslednje vreme, ali crno-beli su neuporedivo opasniji kada Kevin Panter pokreće dobro podmazanu mašinu Željka Obradovića.



tagovi

Kevin PanterKK Partizan

Obaveštavaj me

KK Partizan Mozzart Bet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara