Kevin Panter (© MN Press)
Kevin Panter (© MN Press)

Kevin Panter - od kapitena koji je bio na meti uvreda do simbola svih uspeha

Vreme čitanja: 4min | sub. 08.04.23. | 15:58

"Volim situacije kada se meč odlučuje, živim za te momente", rekao je bio kapiten posle Monaka i pokazao zbog čega je najbitniji igrač Partizan Mozzart Beta ove sezone čak i u momentima kada je bio meta kritika

Indijanac, ne oseća klub. Zašto mu je Željko dao traku? Samo šutira! Rečenice, ili tačnije komentari koji su mogli da se pročitaju na račun kapitena Partizan Mozzart Beta Kevina Pantera sredinom decembra. Bio je to najteži period ekipe kada je malo ko verovao u uspehe, a meta svih najžešćih kritika, pa i naših, bio je upravo Amerikanac koji je četiri meseca kasnije postao simbol velikog preokreta sezone, momak koji rešava najteže situacija, a kulminacija svega je šut za plasman među najboljih osam Evrolige koji je pogodio u Monaku.

Izabrane vesti

"Moraću nešto posebno da smislim", rekao nam je bio Panter pred meč u Monaku i definitivno je smislio.

Pokazao je šta to znači biti hladnokrvan i samouveren u sopstvene sposobnosti kada ne igrate na nivou na kojem ste očekivali, a u Monaku Kevin dugo nije bio u prvom planu, pa ni u drugom. Ubacio je svega pet poena na 17 sekundi pre kraja meča. Ali to je period kada Panter najviše zablista. Istina, nikada se nije plašio najtežih situacija, nije čak ni promašaja plašio, a bilo ih je, ali sve sada dolazi na naplatu.

"Volim situacije kada se meč odlučuje, živim za te momente", rekao je bio kapiten posle Monaka.

Preuzeo je odgovornost, serijom driblinga izlomio protivnika i šut... ušao je kao kap. Na kraju će se pamtiti da je baš taj koš odveo klub iz Humske u plej-of Evrolige.

Od decembra do aprila, znači za nešto više od četiri meseca, Kevin Panter se transforisao, možemo slobodno da kažemo, od omražnog kapitena, do pokretača svih uspeha Partizan Mozzart Beta - tim koji niko ne želi da vidi prekoputa sebe u plej-ofu elitnog takmičenja.

"Iskreno ću reći, ne zaboravljam neke komentare o ekipi i o meni. Takvi komentari su me dodatno motivisali... 100% su me dodatno motivisali da radim još jače i da verujem u ovaj tim", rekao je bio Panter u momentu kada je crno-beli tim bio u seriji kada je rušio Real Madrid i Olimpijakos.

Panterova priča definitivno nije kliše.U pitanju je igrač koga su mnogu otpisivali tokom karijere, ni sam ne zaboravlja kada je bio primoran da ode u Evropu 2016. godine jer mesta za njega u NBA ligi nije bilo. Završio je u nepoznatom Lavriju, potom u Belgiji i Poljskoj. Malo ko je uopšte znao sta ume Kevin Panter tih godina. Sam će vam reći da je ključan momenat bio kada je 2018. godine došao kod Dragana Šakote u AEK, dobio je slobodu i to mu je otvorilo vrata velikih klubova, Virtus, Olimpijakos, a onda dolazak u Srbiju. Ponovo je Dragan Šakota u prvom planu, insistirao je na njegovom dolasku u Crvenu zvezdu. Sjajne partije u korona sezonu su mu otvorila vrata Milanu, a onda ključan poziv. Na leto 2021. Željko Obradović je podigao telefon i pozvao Pantera, bio je prvo pojačanje u novoj eri kluba iz Humske.

U prvoj sezoni sa usponima i padovima, postao je lider Partizana, a koliko mu veruje Željko Obradović videlo se najbolje prošlog leta.

"Ja donosim odluku, ali se konsultujem sa ljudima iz kluba. Uvek razgovoramo otvoreno, a svako je bio saglasan da Kevin bude kapiten, jer ima što je potrebno. Posvećen je košarci, uzor je mladima, zaslužuje da bude kapiten Partizana", rekao je bio Željko Obradović kada je objasnio odluku zbog čega je Kevin Panter postao kapiten crno-belih.

Ni ubojiti šuter nikada nije skrivao kakav odnos ima sa najtrofejnijim trenerom Evrope.

"Trener i ja odlično funkcionišemo zajedno. Razumemo se. Imamo isti cilj. Obojica želimo da pobeđujemo. Kod njega me najviše oduševila želja za radom i pristup koji ima. Slično razmišljamo i to je ono što sam prvo primetio kod trenera Obradovića".

U novogodišnjem razgovoru za MozzartSport, kapiten je savršeno opisao kako izgleda saradnja sa legendarnim trenerom.

"Obradović je izvanredan stručnjak i čovek. Da li nekada umemo da iznerviramo jedan drugog? Definitivno. Siguran sam da je on besan zbog nekih mojih odluka na terenu, isto tako i ja. On vidi neke stvari sa strane koje ja ne vidim na parketu ili obratno, ja nešto vidim iz drugog ugla, ali to nije bitno, jer imamo iskren odnos. Zaista sjajan odnos. Da li je dan ili noć, mogu uvek da ga pozovem i da pričam sa njim o čemu god poželim, o košarci, životu, šta god, Obradović je tu i to je nešto što izuzetno cenim".

Danas je Kevin Panter prvi među jednakima kod Obradovića, istinski kapiten ekipe koja trenutno hara Evropom, ekipa koja je posle učinka od 4-9 u Evroligi stigla da u narednih 20 utakmica zabeleži čak 20 pobeda, a velike zasluge za to idu i na račun Amerikanca koji sada igra košarku života.



tagovi

Kevin PanterKK Partizan

Obaveštavaj me

KK Partizan Mozzart Bet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara