Keni Atkinson (©AFP)
Keni Atkinson (©AFP)

Keni Atkinson novi trener Klivlenda

Vreme čitanja: 1min | sub. 29.06.24. | 14:30

Došao kao zamena za Džona Blera Bikerstafa

Klivlend Kavalirsi su angažovali Kenija Atkinsona za glavnog trenera, saopštio je danas predsednik košarkaških operacija Kobi Altman

Atkinson je time postao 24. glavni trener u istoriji tima iz Ohaja nakon što je poslednje tri sezone proveo kao pomoćni trener u Golden Stejt Voriorsima sa kojima je osvojio NBA titulu u sezoni 2021/22. On će takođe služiti kao pomoćni trener u reprezentaciji Francuske koja će ovog leta učestvovati na Olimpijskim igrama u Parizu 2024.

Izabrane vesti

Pre svog boravka u Voriorsima, Atkinson je bio asistent u Los Anđeles Klipersima i glavni trener Bruklin Netsa u četiri sezone (2016-2020).

Pre tih iskustava, radio je kao pomoćni trener u Atlanti (2012-2016), Njujorku (2008-2012) i jednu sezonu kao direktor razvoja igrača u Hjustonu (2007/08).

„Oduševljen sam i počastvovan sam što sam imenovan za glavnog trenera Klivlend Kavalirsa. Ovo je neverovatna prilika da predvodim već talentovanu mladu grupu igrača sa jednako svetlom budućnošću. Uzbuđen sam što sam sada u prilici da pomognem da ovaj tim nastavi sa napredovanjem. Takođe želim da se zahvalim Kobiju Altmanu i glavnoj kancelariji na poverenju u mene i zajedničkoj viziji koju imamo", kazao je Atkinson koji je došao kao zamena za Džona Blera Bikerstafa.


tagovi

Klivlend KavalirsNBA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara