Dante Egzum
Dante Egzum

Kenguri okupljaju fantastičan tim

Vreme čitanja: 1min | čet. 16.05.24. | 11:15

Tu su bivši igrači Partizana i Zvezde

Košarka u Australiji je u velikom usponu. Žele Kenguri da ponove veliki uspeh iz Tokija kada su osvojili bronzu i sada u Parizu na Olimpijskim igrama. Za tako nešto je potrebna odličan tim, a sada je selektor otkrio 17 imena.

Brajan Goržan je odabrao najjače snage sa kojima prvo kreće na pripreme, a onda će se odlučiti za konačnih 12 koji će ići za Francusku.

Izabrane vesti

Velikih iznenađenja nema, u timu nema Bena Simonsa što se i očekivalo. Tu su i nekadašnji igrači Partizana Džok Lendejl i Dante Egzum, kao i nekadašnji igrač Crvene zvezde Duop Rit.

Na spisku selektora Australije nalaze se: Kris Gulding, Džo Ingls, Nik Kej, Dante Eksum, Peti Mils, Dejan Vasiljević, Duop Rit, Džoš Gidi, Vil Magnej, Dajson Denijels, Džoš Grin, Džek Mekvej, Ksevijer Kuks, Džek Vajt, Matis Tajbul, Džok Lendejl Metju Delavedova.

Zanimljivo da će Australija pre Olimpijskih igara igrati protiv Srbije u Abu Dabiju u okviru priprema za sam turnir.

U Partizu (prvo Lilu), igraće protiv Kanade i dva pobednika kvalifikacionog turnira u Grčkoj I Španiji. To znači da bi protivnici mogli da budu Grčka, Slovenija ili Dominikansa Republika, potom Španija...


tagovi

košarkaška reprezentacija AustralijeDante Egzum

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara