""
""

Kengura niko se ne boji, napred u slavu srpski heroji! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 19.08.16. | 16:32

Prvo što Đorđevićeva ekipa mora da promeni u odnosu na tu utakmicu je pristup. Svetski vicešampioni u duel moraju da uđu jako i spremni da se bore bukvalno za svaku lopti u svaki centimetar parketa u Karioka areni

Hladna glava i vrelo srce.

Izabrane vesti

To je sve što je u ovom trenutku potrebno selektoru Aleksandru Đorđeviću i košarkašima Srbija na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Tamo ih čeka polufinale protiv Australije, rivala čiju snagu su Orlovi već osetili i to dobro, u grupni fazi takmičenja.

U tom meču bilo je 15 razlike za Kengure (95:80) koji su demonstrirali kvalitet za najviši plasman na olimpijskom turniru. Mada, rezultat nije oslikao baš realan odnos snaga na terenu, pošto su Australijanci u poslednja dva minuta napravili dvocifrenu prednost.

Pogledajte OVDE sve kvote za večerašnji meč

Prvo što Đorđevićeva ekipa mora da promeni u odnosu na tu utakmicu je pristup. Svetski vicešampioni u duel moraju da uđu jako i spremni da se bore bukvalno za svaku lopti u svaki centimetar parketa u Karioka areni.

Upravo tako nešto je i najavio srpski centar Nikola Jokić koji je istakao će svi u ekipi, žargonski rečeno da se žestoko pobije sa Australijancima za finale.

Reprezentacija Srbije u ovu utakmicu ulazi sa moralom podignutom na 200 posto posle pobede nad starom i veoma dragom mušterijom, Hrvatskom u četvrtfinalnom okršaju.

Đorđević je pokazao da je majstor da psihički spremi ekipu. Protiv Hrvatske je bilo važna motivacija, ali i da igrači ostanu mirni u glavi kada se lomilo. Čim je to “kliknulo“, stvari su krenule u željenom smeru, a ostalo je sada već istorija.
“Neću da kažem da su nas pobedom u grupi iznenadili, jer smo znali kako igraju, ali je Australija pokazala snagu, duel i fizičku igru, brzinu i NBA. U tom duelu mi nismo odgovorili pet-šest minuta to u polufinalu ne sme da nam se ponovi. Nadam se da ćemo biti opušteniji i psihički spremni za taj meč“, rekao je Đorđević uoči polufinala.

Nikola Lončar pred Kengure: Mi da budemo mi, da ne izmišljamo i ne pravimo gluposti! Ubeđen sam da dobijamo

Đorđević je mirno rekao i da Srbije ne sme da bude zadovoljna samim plasmanom u polufinale, a navijači ionako skloni euforiji, očekuju finale i verovatno borbu za zlatnu medalju sa Amerikancima. Kako se meč približava tako će i pritisak da raste, ali ove generacija srpskih košarkaša sada se već nekako navikla na to. Jer, ne bi trebalo zaboraviti, ovo joj je treće uzastopno polufinale na velikim takmičenjima.

Australija više nije džak za udaranje, ali treba da ih vratimo u prošlost (VIDEO)

Pored toga, iako zvuči kao fraza, ali je tačna: Teško jednu ekipu možete da pobedite dva puta na nekom velikom takmičenju. I zaista, to se retko dešava, mada valjalo bi ovo pravilo potvrditi i na terenu.

Jedan od onih koji su obeležili četvrtfinale protiv Hrvatske, Bogdan Bogdanović veruje u mnogo bolju partiju protiv Australije nego u prvoj fazi.
“Oni su ozbiljno igrali prvi deo takmičenja i četvrtfinale, ali teško je dobiti nekoga dva puta na turniru. Nadam se da ćemo da odigramo mnogo bolje i kvalitetnije protiv njih nego u grupi“, naveo je košarkaš Fenerbahčea.

Ovo je košarkaškoj reprezentaciji prvo olimpijsko polufinale u poslednjih 20 godina, tačnije od Igara u Atlanti. Zanimljivo, i Australijanci su tada bili u polufinalu, ali su ih eliminisali Amerikanci. Aleksandar Đorđević i tada je bio akter, ali kao igrač u najboljim godinama.

Istovremeno, srpski košarkaši imaju priliku da urade ono što su nekoliko dana ranije uradile i njihove koleginice koje su u četvrtfinalu šokirale do tada neporaženu Australiju.

Jedno je sigurno, Orlovi su došli u predvorje olimpijskog raja, iako je u jednom trenutku delovalo da uopšte neće biti tako. Ali, ovo su utakmice u kojima jednostavno nema taktiziranja. Zato, samo hrabro, napred, u slavu!

Duel Srbije i Australije igra se u 23.59 po srednjeevropskom vremenu.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Rio 2016OI 2016košarkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara