Kendrik Nan
Kendrik Nan

Kendrik Nan gazduje Atinom, Olimpijakos nemoćan

Vreme čitanja: 2min | ned. 27.10.24. | 21:04

Amerikanac je ubacio 26 poena i utišao navijače Olimpijakosa

Davno je prošlo vreme dominacije Olimpijakosa u grčkoj košarci. Klub sa Pireja je znao da naniže desetak pobeda protiv najljućeg rivala, posebno u domaćem šampionatu, ali ovo je neka nova era... Era Kendrika Nana! Amerikanac je hladnokrvno, kao da igra protiv nekog nasumičnog protvnika, a ne najljućeg rivala... Ispogađao sve što je šutnuo i doneo sigurnu pobedu aktuelnom prvaku Grke i Evrope rezultatom 78:71 (23:23, 15:25, 17:14, 16:16).

Čak je i atmosfera meča bila neuporedivo blaža nego što je to obučaj u Grčkoj. Čak smo videli i prazna mesta u dvorani "Mira i prijateljstva". Tako je doduše izgledala i igra Olimpijakosa koji se držao samo u prvoj deonici i onda u potpunosti poklekao u naletu Kendrika Nana.

Izabrane vesti

Da pitate upravu Partizan Mozzart Beta, oni su želeli da ovaj igrač rešava večite beogradske derbije jer su Nana zvali da se pridruži crno-belima prertprošlog leta, ali kako je sam Amerikanac otkrio za Mozzart Sport svojevremeno, osetio je da bi imao bolju ulogu kod Ergina Atamana u Panatinaikosu i očigledno posle svega smatra da je doneo fantastičnu odluku pošto je ovaj meč samo još jedan dokaz da je on trenutno najbolji igrač zelenih.

Odigrao je spektularan meč. Skoro da nije ni izlazio iz igre i za 38 minuta je ubacio 25 poena, od toga šest trojki iz osam pokušaja. Kada imate takvog igrača, onda je istinski teško izgubiti. Pratio ga je Lorenzo Braun sa 18 poena, sedam skokova i dve asistencije, a Matijas Lesor je bio još dvocifren sa 10 poena.

Ostatak tima nije bio na tom nivou, ali nije bilo ni potrebno s obzirom na sjajnu odbranu, pre svega u drugom poluvremenu.

Olimpijakos je dobro počeo, ubacio 23 poena, a onda do kraja utakmice u preostale tri deonice nije prebacio 20 ubačenih poena. Niko nije bio u stanju da pogodi, sve na sebe je preuzeo Saša Vezenkov koji jeste ubacio 19 poena. Pokušao je sam šutevima da vrati svoju ekipu u četvrtom kvartalu, ali je promašio kada je bilo bitno, uostalom kao i njegovi saigrači.

Ovim trijumfom, Panatinaikos se sada osamostalio na vrhu jer jedini ima sve četiri pobede.

Bio je ovo treći poraz ekipe trenera Jorgosa Barcokasa u poslednje četiri utakmice. Pirejci su nadigradi samo nejaki Kardikas, a pali su u Evroligi od Efesa i Bajerna i sada od Panatinaikosa u domaćem prvenstvu. Sledi duplo kolo Evrolige u kojem u Pirej stižu košarkaši Real Madrida i Barselone.

U istom periodu, Panatinaikos igra protiv Asvela, pa gostuje Crvenoj zvezdi u dvorani "Aleksandar Nikolić".



tagovi

KK PanatinaikosKK OlimpijakosKendrik NanMatijas Lesor

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara