""
""

Katić i Kalinić spremaju osvetu Sokolovima!

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.09.13. | 21:40

Centar Crvene zvezde i krilo kragujevačkog Radničkog bili vrlo raspoloženi za igru u prvih 20 minuta

Iako za naše košarkaše meč sa Crnom Gorom nema takmičarski značaj u ovom momentu, učenici Dušana Ivkovića ništa ne prepuštaju slučaju. Orlovi su bez pomoći kapitena Krstića i rovitog Stefana Markovića u prvih 20 minuta pokazali da su i dalje vrlo kvalitetan tim, a izostanak pomenutih momaka najbolje su iskoristili Raško Katić i Nikola Kalinić, koji su odigrali vrlo lepe role - 37:34. Bez obzira na to što su naši momci imali manjih problema u odbrani tokom druge deonice, sve nedostatke su anulirali dobrim napadom, a u drugom poluvremenu se očekuje da se ovaj, relativno miran meč, rasplamsa do maksimuma.

Selektor Ivković je rešio da u ovom meču odmori one koji su do sada izneli najveći teret i na parket je poslao Micića i Katića, dok su Bjelica, Bogdanović i Kalinić bili standardni. Orlovi su odlično otvorili meč na oba fronta, igrali su sigurno i samouvereno u napadu, dok je u odbrani jedinu muku zadavao izuzetno motivisani Aleksa Popović, koji je u prvih šest minuta ubacio isto toliko poena. U našem timu Katić je bio šuterski najviše raspoložen. U uvodnim minutima meča uspeo je da ubaci devet poena i potpuno zbuni svoje čuvare - Blagotu Sekulića i Nikolu Vučevića. U stopu su ga pratili  Nikola Kalinić i Nemanja Bjelica, koji su dali svoj doprinos za prvu dvocifrenu prednost (19:8). Katić je već u sledećem napadu postao i prvi igrač sa dvocifrenim učinkom - 21:10.

Izabrane vesti

Do kraja četvrtine Crna Gora se malo trgla, a pet vezanih poena Rajsa spustili su prednost Srbije na samo pet poena (23:17). Nikola Kalinić, koji je protiv Letonije odigrao jednu sjajnu rolu u defanzivi, danas je odlučio da se malo više posveti ofanzivnim zadacima, pa je za kraj deonice ubacio svoj peti poen na meču - 25:19.

Baš kao i u susretu sa Letonijom, Srbija je dosta lošije započela drugu deonicu. Blagota Sekulić je vezao četiri poena, dok su Sead Šehović i Milko Bjelica kompletirali seriju 8:2 za prvi nerešen rezultat još od starta meča 27:27. Iako je u našoj odbrani poprilično škripalo, na našu veliku sreću Crnogorci nisu uspeli da ovu situaciju preokrenu u svoju korist. Bogdanović i Gagić su držali našu prednost na minimumu, a novu veću razliku doneo je Bjelica lepo realizovanim ulazom tri i po minuta pre odlaska na pauzu - 33:29. 

Do kraja perioda Orlovi su uspeli da zadrže minimalnu prednost u odnosu na rivala. Katić i Kalinić su igrali motivisano do kraja, a konačni rezultat na poluvremenu postavio je Milko Bjelica - 37:34. 

Raško Katić je prvih 20 minuta završio sa 15 poena, Kalinić je ubacio sedam, a Bjelica šest poena. Na drugoj strani, Popović je postigao šest poena, a Rajs i Dubljević po pet.

(FOTO: Star Sport - Peđa Milosavljević)


tagovi

Aleksa PopovićCrna GoraEurobasket 2013eurobasket2013Evropakošarkaška reprezentacija SrbijeMilko BjelicaNemanja BjelicaRaško KatićSlovenija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara