(© FIBA)
(© FIBA)

Katastrofa Pantera u Ligi šampiona: Mursija pregazila Beograđane u Španiji

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.10.24. | 22:36

Klub iz Železnika ubedljivo poražen u trećem kolu - 50:86

Kako su košarkaši FMP-a odigrali utakmicu trećeg kola H grupe Lige šampiona, utisak je da su i dobro prošli. Katastrofalno izdanje od prvog minuta značajno je doprinelo ubedljivom porazu od Mursije u Španiji - 50:86 (10:27, 14:16, 13:28, 13:15).

Tek što je počeo meč, a gotovo da je bio rešen posle uvodne četvrtine. Panteri su bili potpuno neprepoznatljivi. Gotovo da ništa nije funkcionisalo u srpskoj ekipi, pa su već tada imali i ogroman rezultatski zaostatak od 17 poena (10:27). Ništa se nije promenilo ni u nastavku, klub iz Železnika je teško pronalazio put do koš inspirisanog rivala. Razlika je pred kraj prvog poluvremena narasla i do minus 20...

Prema očekivanju, odnos snaga je umnogome pogodovao Mursiji. Borili su se i puleni Saše Nikitovića da smanje prednost. Međutim, svaki iole dobar potez, nije bio ispraćen i periodom loše igre protivnika. Ako je i postojala neka dilema, verovatno je otklonjena kada je domaći sastav pobegao na plus 36 (71:35).

Dalji tok neravnopravne bitke doneo je i klasično odrađivanje posla. Imajući u vidu da se ništa značajnije nije promenilo, izabranici Sito Alonsa su u laganom ritmu i priveli duel kraju. Zanimljivo je i da se čak deset od 12 igrača upisalo u listu strelaca. Najefikasniji bili su Troj Kopejn sa 13 i Dilan Enis sa 11 poena. Tandem je i sjajno ispraćen od Nemanje Radovića, Rodionisa Kuruca i Havarda Sent Rosa, koji su zabeležili po deset.

Iako je FMP bio daleko od svog nivoa, vredan pomena bio je Jovan Novak. Plejmejker Beograđana se istakao sa 13 poena... Nedovoljno i da bi megdan učinio interesantnijim, pogotovu zbog slabog doprinosa ostalih saigrača.



tagovi

Jovan NovakFMPFIBA Liga šampiona

Ostale vesti


Najviše komentara