Stef Kari (©Mozzart Sport / Nikola Mikić)
Stef Kari (©Mozzart Sport / Nikola Mikić)

Kari se pred Srbiju setio Dekija i Belog: Omiljeni ljudi, napravili smo mnogo sjajnih uspomena

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.07.24. | 21:43

"Moraćemo da odgovorimo na snagu Orlova ako želimo da slavimo", ističe najbolji šuter svih vremena

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Abu Dabija)

Uspešno su košarkaši Sjedinjenih Američkih Država obavili još jedan kontrolni test pred početak Olimpijskih igara na kojima brane zlato. U prvom meču u Abu Dabiju su savladali selekciju Australije (98:92) dok ih u sredu očekuje još okršaj sa Srbijom. Jedan od najiskusnijih asova i timu asova, Stef Kari je meč sa Kengurima završio sa samo tri poena i uz veoma loš procenat sa polukružne linije (1/6).

Izabrane vesti

Posle meča je odgovarao na pitanja novinara, a srpske medije u Emiratima je najviše zanimalo njegovo razmišljanje oko predstojećeg duela sa izabranicima Svetislava Pešića.

"Jasno je da su odličan tim, imaju Jokića. Sa njima smo u grupi na Igrama i biće mnogo važnije da dobijemo taj meč nego ovaj. Ipak, uvek je lepo kada se pobedi, oni sutra igraju sa Australijom i videćemo kako će to izgledati. Imaju veoma jak, fizički moćan tim. Moraćemo da odgovorimo na njihovu snagu i odigramo našu igru ako želimo da pobedimo", rekao je najbolji šuter svih vremena novinarima u Abu Dabiju, među kojima su od srpskih bili Mozzart Sport i Telegraf.

Prisetio se as Golden stejta i nekadašnjeg saigrača Nemanje Bjelice sa kojim je 2022. osvojio šampionski prsten.

"Beli je bio omiljeni saigrač, momak koji se zabavljao igrajući košarku. Dao nam je sve što je imao na putu ka toj šampionskoj titulu. Nisam ga puno gledao pre nego što je došao, ali sam odmah video da je sjajan lik koji zna da igra. Pogađao je mnogo velikih šuteva. Napravili smo neke sjajne uspomene zajedno"

Nije mogao Kari, a da ne uputi par reči o pokojnom Dejanu Milojeviću koji je takođe bio deo ekipe iz San Franciska sve do iznenadne smrti početkom ove godine.

"Velika tragedija. I dalje me podilaze žmarci kada se setim kakav su mu oproštaj napravili na utakmici timova za koje je igrao i trenirao. Gledali smo te snimke pre jednog našeg treninga. Bila je to neverovatna proslava njegovog života."

Za kraj se osvrnuo na meč sa Australijom.

"Korak u pravom smeru za nas. Odigrali smo odlično prve tri deonice, a onda smo u četvrtoj malo usporili. Ipak, pokazali smo dobru defanzivu i fokus, odradili smo nekoliko sjajnih izolacija. Treba da nastavimo da gradimo našu igru. U napadu želimo da uvek napravimo što bolje pozicije za šut, dok u odbrani želimo da protivniku što je više moguće otežamo šuteve. Dozvolili smo ih previše ofanzivnih skokova u prvoj deonici. Kada smo to rešili, sve je išlo kako treba. U košarci je sve na detaljima, a kada popravimo određene detalje u igri, bićemo nezaustavljivi", završio je Kari.


tagovi

Stef KariDejan MilojevićNemanja Bjelicakošarkaška reprezentacija SAD

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara