Rumuni ostaju sa 16 profesionalnih klubova ako se prvenstvo ne nastavi do kraja maja

Vreme čitanja: 1min | pet. 10.04.20. | 23:24

Takve su barem prognoze predsednika tamošnjeg fudbalskog saveza, Razvana Burleanua

Koronavirus vreba novu “žrtvu“. Fudbalski savez Rumunije zatražiće od vlade da fudbalski klubovi nastave sa treninzima tokom vanrednog stanja kako bi liga mogla da se nastavi 27. maja, izjavio je u petak predsednik saveza, Razvan Burleanu.

Vanredno stanje je u Rumuniji proglašeno 16. marta, kako bi se sprečilo širenje virusa, a rumunski predsednik Klaus Johanis je rekao da će naredne nedelje izdati dekret o produženju mera do 16. maja.

Izabrane vesti

Burleanu je rekao da FS Rumunije razmatra tri scenarija za ponovno pokretanje lige  - 27. maj, 3. i 13. jun – o čemu će se diskutovati narednih dana.
Ako počnemo 27. maja, završićemo nacionalna takmičenja 28. juna“ izjavio je Burleanu, navodeći da fudbalski savez neće podržati otkazivanje sezone.
“Šampion mora biti odlučen na terenu“, ističe on.

Burleanu tvrdi da bi nastavak takmičenja u maju pomogao rumunskim klubovima da se izbore sa finansijskom krizom izazvanom koronavirusom, u suprotnom, posledice po rumunski fudbal bi bile velike.
Uticaj ove krize je gori od svih noćnih mora. Fudbal će se promeniti, biće to potpuna rekonstrukcija. Plašim se da ukoliko ne nastavimo takmičenje najkasnije u maju, nećemo imati više od 14-16 profesionalnih klubova u prve dve lige“, uverava Burleanu.

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara