Dijaz, Radović, Marselinjo i Kaselakis (©Mozzart Sport)
Dijaz, Radović, Marselinjo i Kaselakis (©Mozzart Sport)

Kapiteni saglasni: Favorita nema, kvalitet igrača neprestano raste

Vreme čitanja: 4min | čet. 25.04.24. | 16:34

“Jako dobar osećaj, gotovo isti kao na parketu. Kada trčiš i skačeš osećaš se jako dobro. Verujem da će posebno interesantno biti za gledaoce”, rekao je Alberto Dijaz o novom LED terenu

Konferencija za novinare pred start Fajnal fora Lige šampiona (od 26. do 28. aprila) okupila je prvo četvoricu kapitena, zatim i trenere učesnika završnog turnira. Ispred Peristerija je prvo izašao Leonidas Kaselakis, Tenerife je predstavljao Marselinjo Uertas, Mursiju Nemanja Radović, a Unikahu Alberto Dijaz.

Iako nisu želeli previše da pričaju u polufinalnim okršajima, zajednički su izveli zaključak da favorita u Beogradu nema i da kvalitet takmičenja, kao i košarkaša u Fibinom takmičenju neprestano raste.

Izabrane vesti

Zato su svi uvereni da će u Beogradu publika imati prilike da vidi sjajnu košarku i odlične utakmice u borbi za trofej. U prvom polufinalu od 18 časova sastaće se Peristeri i Tenerife, dok će od 21 čas igrati Unikaha i Mursija.

KASELAKIS: Spanulis nam je podelio savete kako se osvajaju trofeji

Pre svega, utisak o LED terenu...

“Bilo je impresivno. Nisam očekivao da će biti ovako dobro, uopšte nije klizava podloga. Ovako nešto se dešava prvi put i jedva čekamo”.

Peristeri je ovogodišnja 'Pepeljuga', tim koji niko nije očekivao da vidi na završnom turniru, pogotovo ne posle tri uvodna poraza u Top 16 fazi Lige šampiona. Ali, grčki sastav je uspeo da uprkos svim izgledima uradi nešto neverovatno i već igra najbolju sezonu u novijoj klupskoj istoriji.

“Tačka preokreta je bila jedna pobeda u domaćem prvenstvu, koja nam je dala samopouzdanje da nastavimo dalje i da se borimo. Bili smo svesni da nam je potrebna kombinacija rezultata da prođemo dalje. Borili smo se, nadali i uspeli. Kada stekneš samopouzdanje, igraš bolje. U ovakvim utakmicama je potrebno imati karakter, mi smo to i pokazali”.

Trener Vasilis Spanulis je osvajao trofeje na ovom nivou kao igrač, jasno je da ima veliko iskustvo koje je podelio sa igračima.

“Trener ima veliko iskustvo i pobednički mentalitet. Preneo nam je neke detalje za ovakve utakmice. Generalno, blizak je sa igračima, zna jako dobro kako se osvajaju trofeji”.

MARSELINJO: Regland fantastičan, probaćemo da ga zaustavimo

I Brazilac je oduševljen revolucionarnim terenom na kojem će se igrati završni turnir.

“Jedinstven doživljaj, jako sam uzbuđen i jedva čekam da vidim kako će izgledati utakmice. Još nismo imali prilike da treniramo, dosad smo se samo fotografisali na terenu. Verujem da će biti jako dobro”.

Tenerife ne može da računa na Haimea Fernandesa zbog teške povrede...

“I pre dve godine imali smo probleme sa povredama, ali smo verovali do kraja i uspeli da osvojimo trofej. Znamo kakav nas protivnik čeka, igraćemo našu igru, pokušaćemo da igramo čvrsto, da ostanemo fokusirani”.

Džo Regland je najveća pretnja iz redova Peristerija.

“Džo je bio sjajan prethodnih godina, na visokom nivou je jako dugo. On je lider Peristerija, beleži sjajne brojke, kao skorer i asistent, pravi je lider tima. Pokušaćemo da ga neutrališemo koliko god možemo. To nije lako, ali naći ćemo mu neku slabost i probaćemo to da iskoristimo”.

RADOVIĆ: Bilo bi sjajno da imamo podršku srpskih navijača

Kapiten Mursije i nekadašnji košarkaš Mege kaže da je već imao 'iskustvo' igranja na LED terenu.

“Novo iskustvo i jako je lepo. Na igrici NBA 2k sam igrao na ovakvoj podlozi, tako da mi je poznata (smeh). Biće sjajno iskustvo za sve”.

Ne krije radost što se Fajnal for igra u Beogradu.

“Kada sam video informaciju da će F4 biti u Beogradu, bio sam jako srećan. Igrao sam ovde kao igrač Mege, mnogo lepih uspomena. Sada sam u Mursiji, naša glavna snaga je jedinstvo. Poštujemo Unikahu kao rivala, mi smo cele sezone igrali dobru sezonu i verujemo da možemo da se borimo protiv svakog”.

Isto tako, nada se da će Mursija dobiti podršku srpske publike

“Bilo bi nam drago. Moj saigrač Dilan Enis je igrao u Beogradu za Megu i Crvenu zvezdu, on je već uputio poziv navijačima da dođu. Takođe, imamo prijatelje ovde, tako da se nadamo podršci”.

Najbolji igrač Unikahe Kendrik Peri je Radovićev saigrač iz reprezentacije.

“Sjajan je osećaj. On mi je brat iz reprezentacije, stalno se šalimo kako bi izgledalo da ostanemo u ‘mismeč’ situaciji, da čuvam ja njega ili on mene, smejemo se i baš se radujem susretu u petak”.

DIJAZ: Nije fer govoriti da je neko favorit

Reprezentativac Španije kaže da je isprobao teren i da je osećaj gotovo isti kao na parketu.

“Jako dobar osećaj, gotovo isti kao na parketu. Kada trčiš i skačeš osećaš se jako dobro. Verujem da će posebno interesantno biti za gledaoce”.

Unikaha je viđena za apsolutnog favorita u Beogradu. Slična predviđanja bila su i pred prošlogodišnji F4 u Malagi, pa se nije dobro završilo po tim iz Andaluzije...

“Na završnom turniru nije fer pričati o nekom timu kao favoritu. Svi su pokazali da imaju dovoljno talenta i kvaliteta da pobede svakog. Verujem da smo naučili mnogo iz prethodnog Fajnal fora, sada osećamo manji pritisak”.

Dijaz je okarakterisan kao jedan od najboljih defanzivnih igrača u celom takmičenju, a upitan da kaže koga vidi kao dobre defanzivce uzvratio je:

“Činjenica je da kvalitet igrača u odbrani raste iz godine u godinu. Mnogo igrača je poraslo u tom smislu, na Fajnal foru mogu da kažem da su to Kuruc i Salin“.

LIGA ŠAMPIONA – FAJNAL FOR

Petak:

18.00: (1,55) Tenerife (14,5) Peristeri (2,70)

21.00: (2,70) Mursija (14,5) Unikaha (1,55)

*** Kvote su podložne promenama


tagovi

FIBA Liga šampionaAlberto DijazMarselinjo UertasLeonidas KaselakisNemanja Radović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara