Vanja Marinković (©MN Press)
Vanja Marinković (©MN Press)

Kapiten ima reč: Spremni smo na borbu, znamo kako da zadovoljimo srca navijača

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.08.24. | 16:48

"Siguran sam da ćemo imati podršku na utakmicama tokom cele sezone, nebitno da li ćemo dobijati ili imati loše momente. To će svima značiti, pogotovo mladim igračima poput Mitra, Maria, Dimitrijevića", ističe Vanja Marinković u razgovoru za Mozzart sport

Pet godina je prošlo od njegovog odlaska, ali ni po povratku u Partizan, uloga Vanje Marinkovića se nije promenila. Ostala je kapitenska, samo što će sada traku nositi kao zreliji, kvalitetniji, mudriji i iskusniji košarkaš u pokušaju da sa potpuno novom crno-belom ekipom ispiše jednu lepu priču. Svakako mnogo lepšu od one prošlogodišnje.

Sam predgovor nove sezone bio je nesvakidašnji. Neki bi rekli i avangardistički. U prepunoj hali "Doma Sindikata", i uz taktove simfonijskog orkestra, predstavio se navijačima po prvi put zajedno sa svojim saigračima i obećao borbu do poslednje "kapi krvi i znoja".

Izabrane vesti

Koliko mu je taj nesvakidašnji događaj značio, šta očekuje od ove ekipe i kako je ponovo biti u ulozi vođe na parketu, ali i svlačionici, Marinković je otrkio u razgovoru za Mozzart Sport.

"Nisam mogao do zamislim bolji početak. Onakva promocija bilo nešto novo, što ja lično nikada nisam video. Dosada neviđena atmosfera, bilo je lepo i verujem da su svi igrači i navijači uživali. Stvarno je bilo spektakularno. Siguran sam da ćemo imati podršku na utakmicama tokom cele sezone, nebitno da li ćemo dobijati ili imati loše momente. To će svima značiti, pogotovo mladim igračima poput Mitra, Maria, Dimitrijevića", ističe novi-stari kapiten na početku razgovora za naš portal.

Prvi put se u karijeri susreće sa tim da jedan tim u pauzi između sezona promeni praktično celokupan igrački kadar.

"Nikad nisam bio u ovakvoj situaciji, stvarno je čudno, ali je to sa namerom učinjeno. Verujemo upravi i stručnom štabu, biće vremena da se kockice slože, nika ni sa kim ovde nije nikad igrao. Treba prvo ljudi da se upoznaju najpre sa životom u Beogradu, a onda i da se što pre zbližimo i pokušamo da stvorimo zdravu hemiju na kojoj ćemo da gradimo igru."

Ipak, i pored svega, zadovoljan je onima koji su došli. Veruje da ekipa ima materijala za velike stvari.

"Zadovoljan sam, ovo su sve dobro poznata imena ljudima koji prate košarku. Pažljivo su birana imena, biće drugačija ekipa nego što je možda bila prošle godine. Ekipa koja je spremna da se bori i koja će znati šta treba da radi kako bi zadovoljila srca navijača. Otud i puno znači biti kapiten jedna takve ekipe. Velika je to stvar", zaključio je Marinković.



tagovi

KK PartizanVanja MarinkovićEvroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara