Fakundo Kampaco (REUTERS)
Fakundo Kampaco (REUTERS)

Kampaco izbegao Teodosićevu sudbinu: Evroliga će Argentincu progledati kroz prste

Vreme čitanja: 2min | pet. 04.10.24. | 15:41

Izvukao se posle divljanja u Minhenu

Fakundo Kampaco je na utakmici protiv Bajerna u Minhenu totalno pogubio živce na osam sekundi do kraja ušavši u verbalni sukob sa sudijama, nakon čega je dobio drugu tehničku grešku i isključen je. Napravio je haos Kampaco u porazu Reala u Nemačkoj (97:89) i neće biti suspendovan, već će biti kažnjen samo novčano, prenosi "Marka".

"Na osnovu onoga što su sudije prikazale u zapisniku, Evroliga je otvorila istragu protiv Kampaca zbog njegovih protesta u poslednjim sekundama utakmice protiv Bajerna ovog četvrtka. Bek je verovao da je fauliran na putu za tri poena kojim je Real mogao da izjednači, u tom trenutku je bilo 92-89 za Bajern. Madriđanin je kažnjen tehničkom, a kasnije je diskvalifikovan jer nije prestajao sa protestima, zbog čega je dobio drugu tehničku. Kampaca je morao da drži njegov saigrač Serž Ibaka ne bi li ga skloninio podalje od sudija na koje je nastavio da viče sa distance", navodi "Marka".

Izabrane vesti

Disciplinski sudija će presuditi u ovom slučaju.

"Rasprava bi trebalo da bude početkom sledeće nedelje. Na osnovu najnovijih odluka kojima smo svedočili i pod uslovom da nije bilo ozbiljnih uvreda, najverovatnije će stvar biti rešena novčanom kaznom".


Sećamo se kada je Vejd Boldvin, tada košarkaš Makabija iz Tel Aviva, napao sudiju, ali nije suspendovan, već je samo novčano kažnjen. Zato "Marka" smatra da će Kampaco isto proći.

"Prošle sezone, Vejd Boldvin, tad košarkaš Makabija, kažnjen je sa 3.500 evra pošto se suočio sa jednim od sudija na meču koji je izraelski tim igrao protiv Baskonije u Vitoriji. On je takođe tražio faul, i čak je bacio loptu pored sudije", piše španski list.

Podsetili su i na slučaj Miloša Teodosića, koji je takođe pobesneo i napao sudije u poslednjem kolu u Istanbulu protiv Efesa. Teodosić je dobio dve utakmice kazne, što neće biti slučaj sa Fakundom Kampacom.

"Prošle sezone, Teodosić je dobio dve utakmice suspenzije u Evroligi i kaznu od 15.000 evra zbog nepoštovanja španskog sudije Huana Karlosa Garsije Gonzalesa. U ovom slučaju je bilo mnogo gore nego što se desilo sa Kampacom, pošto je srpski košarkaš, van sebe, bio diskvalifikovan kad su mu već dodeljenje dve tehničke greške, posle čega je jurio sudiju po terenu", zaključuje "Marka".


tagovi

Fakundo KampacoKK Real Madrid

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara