© Star sport
© Star sport

Partizan pokrenuo operaciju „Saša Zdjelar 2023“

Vreme čitanja: 3min | sub. 09.05.20. | 08:42

Vuku se potezi koji bi trebalo da dovedu do novog ugovora veziste sa crno-belima

Na pomolu je još jedan posao na zadovoljstvo Partizanovih navijača. Crno-beli su počeli pregovore o nastavku saradnje sa Sašom Zdjelarom i očekuje se da pre nego što bude označen nastavak sezone ili najkasnije do početka nove potipišu novi ugovor sa jednim od stubova tima, saznaje MOZZART Sport.

U Humskoj 1 su se na ovaj korak opredelili usled saznanja da Zlatnom Orliću sa Novog Zelanda 30. juna 2021. ističe aktuelni ugovor. Čelnici nisu želeli da rizikuju i ostave dilemu pred ulazak u poslednju godinu saradnje, u tom slučaju Zdjelar bi mogao vće na zimu, koristeći pravila FIFA, da potpiše za drugi klub bez obeštećenja. Ovako će novim ugovorom, ako ga prihvati, dobiti sigurnost na duge staze, a Savo Milošević čvrst oslonac na sredini terena, jer 25-godišnji vezista upravo pod komandom aktuelnog trenera igra možda i najzreliji fudbal u karijeri. Na kraju krajeva, ove sezone počeo je i završio svaku utakmicu u kvalifikacijama i grupnoj fazi Lige Evrope, a koliko je bitan šraf pokazuje i podatak da je u Superligi od 26 mogućih mečeva odigrao 24, propustivši samo okršaj sa Voždovcem kod kuće, kad ga je stručni štab odmarao posle puta u Kazahstan, te prolećnu premijeru sa Radnkom iz Surdulice, usled posledica groznice. Na svim ostalim susretima bio je motor tima, pa je odluka da mu se ponudi novi ugovor jedina logična i razumna imajući u vidu njegov uticaj na igru.

Izabrane vesti

Navijači su saglasni u oceni da su Sejduba Suma i Umar Sadik perjanice sadašnjeg Partizana, ali stručnjaci kažu da afrički tandem ne bi ni došao do izražaja da iza sebe nema radilicu kakva je Zdjelar i da upravo Sašino pozicioniranje, razumevanje igre, skraćivanje prostora i trčanje za dvojicu, u kombinaciji sa visokim presingom, omogućava ofanzivcima da dođu do izražaja i potvrde se golovima i asistencijama. Sve te karakteristike jasnu su sugerisale Miloševiću da predloži, a uprava prihvati ideju i uđe u pregovore sa Zdjelarom. Najave su takve da bi saradnja trebalo da se produži najmanje za još dve sezone, do leta 2023, opciono za još jednu.

Što se finansija tiče, informacije su oprečne. Prema jednima, Saša Zdjelar trenutno zarađuje oko 150.000 evra po sezoni, drugi izvori upućuju da već sad ima 300.000 evra, međutim, kakva god da je, plata će mu drastično porasti i trebalo bi da bude iznad 300.000 evra, čime bi stao u red plaćenijih igrača tima, što je igrama i odnosnom prema klubu odavno zaslužio. Do konačnog dogovora, ipak, ostaje da se savlada još nekoliko prepreka, imajući u vidu da je Saša prošle sezone pristao na reprogram duga , pa je red da se u nastavak saradnje uđe bez repova iz prošlosti. S obzirom da nikad nije pravio problem po tom pitanju očekuje se da i sad postigne sporazum sa klubom, uz napomenu da i rukovodioci moraju da vode računa o čistom računu kako i ljubav bila duga.

Ostanak Saše Zdjelara bio bi, po opštim ocenama, od vitalne važnosti za Partizan. Em je za dve godine i kusur, koliko je prošlo od dolaska iz Olimpijakosa redovno igrao kod svih trenera, em klub ne bi morao da mu traži zamenu, em se ostatak ekipa oseća sigurnije kad je on na terenu. „Operacija Saša Zdjelar 2023“ savršeno se uklapa u ideju crno-belih da tokom globalne krize zadržavanjem postojećeg igračkog kadra sačuvaju kostur tima. Novi ugovor nedavno je potpisao štoper Bojan Ostojić, uskoro bi trebalo saradnju da produže desni bek Nemanja Miletić i rezervni golman Nemanja Stevanović, a dugoročnim papirima „vezani“ su Bibars Natho, Takuma Asano, Lazar Marković, Filip Stevanović (jun 2022), Umar Sadik i Sejduba Suma (decembar 2022).

MILETIĆ POTVRDIO DA OSTAJE: POTPISAĆU UGOVOR NA TRI GODINE

Defanzivac crno-belih Nemanja Miletić potvrdio je da će uskoro potpisati novi ugovor sa Partizanom, pošto su sadašnji ističe narednog leta. Kao i u slučaju Zdjelara, klub nije želeo da ga izgubi.

Razgovarao sam sa šefom (Savom Miloševićem, op. au) i čelnicima kluba o novom trogodišnjem ugovoru. Ostale su praktično još samo neke sitnice tako da mogu da kažem da sve ide ka tome da ćemo nastaviti saradnju i da ću naredne nedelje staviti potpis na novi ugovor”, predočio je Miletić Večernjim novostima.

(FOTO: Star sport)


tagovi

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara