Frenk Kaminski (Starsport)
Frenk Kaminski (Starsport)

Kakva vest: Kaminski se posle Partizana vratio u NBA ligu!

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.09.24. | 22:20

Potpisao saradnju sa Finiksom čiji član je već bio od 2019. do 2022. godine

Ko je ovako nešto mogao da očekuje. Pomalo zaboravljeni, a navijačima Partizan Mozzart Beta sigurno ne tako u sećanju drag, Frenk Kaminski se posle neslavne prošlogodišnje sezone u crno-belom dresu, vratio u NBA ligu i potpisao ugovor sa Finiksom!

Popularni Frenk Tenk je imao sezonu za zaborav. Ne samo što ekipi iz Humske nije pomogao da se domogne plej-ofa Evrolige, već je ispustio titulu u ABA ligi, i godinu završio bez osvojenog trofeja sa slabom ličnom statistikom od samo 9,1 poena i 3,3 skokova u proseku na 15 odigranih utakmica u elitnom takmičenju.

Izabrane vesti

Na kraju je na mala vrata, odmah po završetku finalne serije ABA lige napustio klub. I to najpre od svih. Nije ni igrao u Superligi, dok mu se sve u svemu status tokom čitave godine menjao. Neretko je bio u nemilosti kod trenera Željka Obradovića, često ni u 12, katkad je znao da eksplodira u napadačkom smislu, ali mu je igra u odbrani bila rak rana od početka do samog kraja.

Šuškalo se jedno vreme da razmišlja da stavi tačku na profesionalnu karijeru, ali su to bile nepotvrđene informacije, da bi ove večeri stigla pravo niotkuda vest da je dogovorio saradnju sa ekipom za koju je već nastupao u periodu od 2019. do 2022. godine.

Deveti pik sa drafta iz 2015. godine je tako uspeo u nameri koju je i imao pri dolasku u Partizan prošlog leta, a to je da se vrati u najjaču ligu sveta gde je još nastupao za Šarlot. Atlantu i Hjuston i time nastavi sjajnu nisku igrača koji su u crno-belom dresu uspeli da na neki način rehabilituju karijeru.

Posle Dante Egzuma i Pi Džej Dožera, Kaminski je treći igrač kome je to pošlo za rukom, a tako nešto može i Partizan Mozzart Betu da služi na čast. Kad već Kaminski nije služio bog zna kako na terenu.


tagovi

Frenk Kaminski JuniorFiniks SansNBA ligaKK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara