Mihailo Jovičić
Mihailo Jovičić

Kakva dva matinea u KLS-u: Fenjeraši opasno oznojili lidere, Čačak i Užice ruku pod ruku idu na Jadran

Vreme čitanja: 6min | ned. 15.12.19. | 17:28

Andrija Simović dominirao kod Lala, Novak Musić i Mihailo Jovičić umalo upecali Čačane

Verovatno se niko nije nadao da bi ovog prepodneva poslednjeplasirani OKK Beograd mogao da napravi čudo protiv Borca iz Čačka na domaćem parketu. Klonferi su u susret ušli sa samo jednom pobedom u dosadašnjem toku sezone, a Čačani su imali dijametralno suprotan učinak od samo jednog neuspeha. A eto, na kraju je sve rešeno u poslednjem minutu u koji su plavo-beli čak ušli i sa košem prednosti. Staloženijom i smirenijom igrom, gostujući sastav je ipak odneo pobedu iz naselja Braće Jerković – 81:86.

Bio je to meč u kojem se Borac bukvalno „nudio“ domaćima zbog velikog broja promašenih slobodnih bacanja kroz čitav tok utakmice. OKK Beograd je nekoliko puta gledao u provaliju, gubio i dvocifrenom razlikom, ali je na kraju napravio veliku seriju u poslednjem kvartalu i uneo veliku dramu u susret. Na kraju je bila ključna trojka Majstorovića na 38 sekundi do poslednjeg zvuka sirene, koja je faktički lasnirala Čačane na nedostižnu razliku.

Izabrane vesti

Tako će Beograđani imati za čim da žale nakon ovog susreta. Sjajno su ih predvodili rano danas Novak Musić koji je postigao čak 27 poena, a vrlo važnu rolu je u poslednjoj četvrtini odigrao Mihailo Jovičić koji je susret završio sa 18 poena. Valja istaći i da je Aleksandar Langović meč završio sa dabl-dabl učinkom od 11 poena i 12 skokova. Sa druge strane, u ekipi Borca je bilo čak pet dvocifrenih, pa je tako Čarapić postigao 19 poena, Kočović je završio sa tri manje, dok je Nerandžić imao 15 poena na svom kontu. Krug zaokružuju Radovan Đoković i Ivan Gavrilović sa po 10 poena.

Susret su bolje otvorili gosti, koji su u potpunosti zatvorili prolaz za domaće i igrali čvrsto u defanzivi. Za osam minuta, Klonferi su postigli samo pet poena, pa se činilo da će Borac doći do izuzetno lake pobede na Voždovcu. Ipak, trzaji su se videli kod domaćih u drugom kvartalu, kada je sve polako dolazi na svoje mesto u sastavu Branka Milisavljevića. Doduše, ponovo se igralo u serijama, pa je sastav iz Čačka na poluvremenu imao sasvim zadovoljavajućih devet poena prednosti, dok je popularni Malina verovatno mogao da se zapita da li je ta prednost morala da bude i veća zbog zaista ogromnog broja promašenih slobodnih bacanja njegove ekipe.

Ekipa Borca iz Čačka

Nakon manje serije na početku drugog poluvremena u korist Klonfera, Borac je ponovo otišao na 13 poena razlike i činilo se da će to biti to, pošto su Čarapić, Kočović i ostali košarkaši gostiju jednostavno odlično koristili prostor u reketu i dolazili do nekih lakih poena. Međutim, nisu očekivali da će sa druge strane naleteti na izuzetno raspoloženog Novaka Musića, koji je danas uz Mihaila Jovičića pogađao neke prosto neverovatne šuteve u samoj završnici napada. Tako je pred završnih deset minuta košarke još uvek sve bilo otvoreno.

A poslednja četvrtina donela je sve što se može poželeti od jednog košarkaškog meča. Krenuli su Klonferi u odličnu seriju, navijači su to prepoznali, pa je u Braće Jerković u tim trenucima viđena sjajna atmosfera. Kako i ne bi, i jedni i drugi su zaista tada pružili svoj maksimum i gledali smo izuzetno dramatičnu završnicu.

Nakon poena Jovičića sa distance i iz reketa, OKK Beograd je po prvi put prešao i u vodstvo na ovom susretu na oko dva minuta pred kraj. Međutim, tada na snagu izlazi iskustvo Borca, koji prvo preko Čarapića vraća prednost na svoju stranu trojkom, a potom novim pogotkom sa distance stavlja tačku na ovaj meč, koji je do kraja bez problema priveden kraju u penal završnici.

Vladimir Lučić, trener Slobode

Ništa manja drama ni u Novom Sadu! Lale su bile nadomak velike senzacije i tek treće pobede u sezoni protiv užičke Slobode, ali su Ere danas pokazale da umeju da se snađu i kada je gusto na terenu. Poenima Fostera i Simovića, Užičani su došli do izuzetno važne pobede koja ih ostavlja na drugom mestu i potvrđuje da će se do samog kraja boriti da dovedu ABA 2 ligu u ovaj grad – 87:91.

Imale su Lale ogromnu rezultatsku prednost tokom prvog poluvremena, u nekoliko navrata išli i na plus 13, ali su Užičani predvođeni raspoloženim Rankom Simovićem i Tadijom Tadićem uspeli da se povrate već do poluvremena, a da potom u neizvesnom drugom dođu do pobede u interesantnoj završnici.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je upravo Ranko Simović, koji je meč završio sa dabl-dabl učinkom od 24 poena i 13 uhvaćenih lopti. Odličan je bio i Amerikanac, Tevin Foster sa 17 poena, te Tadija Tadić sa jednim poenom manje. Maestralan je u Vojvodini bio Andrija Simović, koji je meč završio sa indeksom od čak 40, pošto je postigao 32 poena uz šest skokova. Dvocifreni su bili i Enes Latifagić sa 19 poena, kao i Aleksandar Radulović sa dabl-dabl učinkom od 17 poena i 13 asistencija.

Kao što smo reči, Užičani su u susret ušli i pomalo opušteni, što su Novosađani iskoristili i vrlo brzo im stavili na znanje da tako neće moći da odnesu bodove iz "Spensa". Uz manje uspone i padove, Sloboda je polako krenula da topi prednost u drugom kvartalu. Igralo se izuzetno efikasno, prosto je bilo i nezgodno propratiti sve promene rezultata, pošto smo ukupno videli čak 66 poena na obe strane. U takvoj igri se bolje snašla poletna ekipa gostiju, koja je u jednom trenutku i izjednačila, ali je na poluvreme otišla sa zaostatkom od tri poena.

Drugi deo igre počinje serijom 10:0 za Užičane i delovalo je da će Ere tada konačno prelomiti meč u svoju korsti. Ali ponovo su pali, delom i zbog činjenice što danas nisu mogli da računaju na startnog centra Dimitrija Nikolića zbog povrede, pa su Lale ponovo došle do daha i uvele meč u egal. Pred poslednjih deset minuta igre, Rosoneri su imali svega jedan poen prednosti.

Kutlešić postigao odlučujuće poene za Užičane

Poslednja četvrtina nije baš bila za one sa slabim srcem, pošto se prednost konstantno „šetala“ iz jedne u drugu ruku. Jasno je ovde bilo kao dan da će se ući u neizvesnu završnicu…

Na minut pred kraj nakon poena Latifagića, rezultat je bio nerešen. Simović je tada takođe bio precizan sa distance, da bi Aleksa Zarić vratio egal na 19 sekundi do kraja. Gotovo da nije prošao ni pun sekund, Šrajer je napravio faul nad Fosterom, domaći kao da su hteli sami da rešavaju pitanje pobednika, ali im se to obilo o glavu. Amerikanac je prvo pogodio oba slobodna bacanja, Latifagić je promašio za tri poena, pa su Lale jurile faul.

Kutlešić je otišao na liniju penala, pogodio oba bacanja i sve je bilo jasno. Sloboda je odnela devetu pobedu u domaćem prvenstvu i ozbiljno se kandidovala za mesto u ABA 2 ligi.

KOŠARKAŠKA LIGA SRBIJE – 11. KOLO

Petak
Napredak JKP Aleksinac - Tamiš 80:63
/Raičević 26, Bogavac 14 (9sk), Milojević 12 (7sk) - Nikolić 20, Čabrilo 16, Prlja 10 (10sk)/

Subota
Vršac - Zlatibor 69:79
/Ćirković 24, Savović 14 - Popović 22 (12as), Papić 17/

Kolubara - Dunav 100:80
/Simić 34, Pen 20, Čvorović 19 - Mitrović 18, Kovačević 14/

Nedelja
OKK Beograd - Borac Čačak 81:86
/Novak Musić 27, Jovičić 18, Langović 11 (12sk) - Čarapić 19 (7as), Kočović 16, Nerandžić 15/

Vojvodina - Sloboda Užice 87:91
/Simović 32, Latifagić 19, Radulović 17 (13as) - Simović 24 (13sk), Foster 17 (6as), Tadić 16/
18.00: (1,35) Novi Pazar (16,0) Mladost (3,50)
19.30: (3,50) Metalac (16,0) Dinamik (1,35)

Piše: Srđan TODOROVIĆ
Foto: OKK Beograd (Ivica Veselinov), ABA 2 liga (KK Borac Čačak / Duško Radišić), MN Press

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara