Sinoć u Areni (©Starsport)
Sinoć u Areni (©Starsport)

Kako posle da pričamo o jakoj srpskoj ligi?

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.06.24. | 11:40

Zvezda je šampion, Partizan zvanično ljut, ali utisak je da su navijači i jednog i drugog kluba sasvim zadovoljni što je sezona završena na ovakav način

Utakmica je prekinuta, igrači Partizan Mozzart Beta se nisu pojavili na parketu kada su sudije dale znak da su se stekli uslovi da se meč nastavi i Crvena zvezda je osvojila devetu uzastopnu titulu prvaka Srbije.

Sedmu i osmu je osvojila u sudarima sa FMP-om, jer Partizan u sezoni 2021/2022 nije želeo da odigra novu seriju sa večitim rivalom posle visokog rizičnog finala ABA lige, dok je u sezoni 2022/2023 “zaboravio“ da se uopšte prijavi za učešće u Košarkaškoj ligi Srbije.

Izabrane vesti

Pa opet ćemo, samo sačekajte da prođe koji mesec, čitati o tome kako je regionalna ABA liga izgubila smisao i da je spas za srpsku košarku u formiranju jakog prvenstva Srbije. I pričaćemo kako posle Spartakove promocije već imamo šest klubova na Jadranu, kako bi Vojvodina mogla da bude sedmi i samo još kad bi oživeli dva ili tri košarkaška centra eto nama prvenstva Srbije za ponos.

U teoriji. U praksi ni ova tri poslednja nismo uspeli da organizujemo tako da dva najbolja srpska kluba odluče ko je šampion.

No, ni to nije najveći paradoks. Najveći paradoks leži u utisku da su danas navijači okupljeni oko dva kluba zadovoljni zbog ovakvog raspleta. I jedni i drugi.

Crveno-beli će da slave titulu kao da je osvojena u normalnim okolnostima i da prozivaju večitog rivala da je opet pobegao sa bojišta. A ni prosečan navijač Partizana nema ništa protiv ovakvog kraja sezone, jer su već svi u crno-belom taboru uvereni u priču da je Zvezda povlašćena u domaćim okvirima. I ponosni su zbog iskazanog prkosa o čemu svedoče i povici “nemojte da igrate“ u trenucima prekida.

Ni jedno ni drugo jednostavno – nije normalno.

Ne ulazeći u krivicu, jer za večite postoje dve dijametralno suprotne istine, sportski bi bilo da crveno-beli navijači budu za odigravanje treće utakmice u kojoj bi ekipa Janisa Sferopulosa uz apsolutnu podršku tribina novom pobedom još jednom potvrdila da je ove sezone bolji tim i to proslave kako dolikuje, sa publikom. Sportski bi bilo i da navijači Partizana zalegnu za nastavak utakmice kako bi izabranici Željka Obradovića makar prekinuli crni niz od (do sinoć) sedam poraza protiv Zvezde, pa da se onda nadaju nekom iznenađenju u majstorici.

Sportski je dakle da se rezultat kroji na terenu. I nije normalno da je svima sasvim okej što se sezona završava na ovakav način. Treći put uzastopce. Više nikog ni ne iznenađuje. Štaviše, kao da je svima pao kamen sa srca što je sezona konačno okončana. Ni to nije normalno. Nije normalno ni što navijače srpsko prvenstvo više ne zanima.

I kako onda da u ovakvim uslovima uopšte pričamo o formiranju nekakvog uređenog i jakog šampionata Srbije?


tagovi

KK Crvena zvezdaKK Partizan

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara