Kada prođe korona, Mbape će koštati 40.000.000 evra

Vreme čitanja: 1min | sub. 18.04.20. | 22:05

Francuski političar najavljuje brojne promene u fudbalu

Uveliko se po kontinetu širi teza da kada se završi pandemija virusa korona, da više ništa neće biti isto. Jedna od oblasti koja će, kako tvrde, i te kako doživeti udarac od ove krize je fudbal.

Činjenica je da je poslednjih godina novac koji se vrti u fudbalu otišao u nebo i da cene igrača, plate, premije, deluju potpuno nenormalno. Možda ne bi bilo ni tako loše da kriza vrati sve te čudne pojave u neke normalne okvire, prijemčivije običnom svetu.

Izabrane vesti

U to čvrsto veruje i Danijel Kon-Bendit, francuski član Evropskog parlamenta, koji tvrdi da će, pre svega, cene fudbalera doživeti žestok pad i vratiti se u realnost.
Kada prođe kriza zbog korona virusa, Kilijab Mbape neće vredeti više od 35-40.000.000 evra za razliku od dosadašnjih 200.000.000. A i tada – ko će ga kupiti? Ova kriza će obrisati svu iracionalnost u profesionalnom sportu. Izgledaće kao nuklearni napad na sport, posle kojeg će sve morati da se gradi ispočetka“, tvrdi Kon-Bendit.

On čak smatra da će biti i nekih novina u svetskom fudbalu.
Biće sigurno novih regulatornih stavki, čak mislim da će biti neophodno da se uvede seleri kap. Ta reorganizacija neće pogoditi samo plate fudbalera, nego i marketinška prava, reklame, a moraćemo i da slomimo sistem menadžera koji egzistiraju fudbalu. Ne mislim da će igrači biti lošiji samim tim što će manje zarađivati“, ističe Kon-Bendit.

Pa, možda sve to i ne zvuči tako loše...

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara