Novi teniski uzlet: Srbija sa petoricom igrača u top 50

Vreme čitanja: 2min | ned. 16.02.20. | 11:05

Naša zemlja u društvu Španije i Francuske

Pre nešto manje od deceniju činilo se da je srpski tenis dostigao vrhunac. Naši teniseri “flertovali“ su sa top deset sve češće i češće, Novak Đoković je 2011. godinu prvi put završio na prvom mestu, sredinom iste Viktor Troicki je bio na 12. poziciji, Janko Tipsarević je godinu dana kasnije stigao do Top 10 (osmo mesto), dok je Nenad Zimonjić odavno bio u vrhu dubla.

Izgleda da je srpski tenis u 2020. doživeo novi uzlet, jer će od sutra Srbija imati čak petoricu igrača među 50 najbolje rangiranih tenisera sveta!

Izabrane vesti

Nije Đokoviću dugo trebalo da se vrati na teniski tron. Nakon što je 2019. završio na drugoj poziciji, Novak se osvajanjem Australijan opena ekspresno vratio na vrh na kojem će sutra početi 278 nedelju u karijeri. Razliku u odnosu na rivale bi dodatno mogao da poveća već na turniru u Dubaiju, koji je prvi reket sveta osvajao četiri puta.

Na novoj listi, koja će izaći u ponedeljak, drugi reket Srbije biće i dalje Dušan Lajović. Znatno je napredovao Filip Krajinović, koji je ove nedelje zabeležio skok od šest mesta i od sutra bi mogao da bude 33. Progresiju na ATP listi zaradio je odličnim igrama u Monpeljeu i Roterdamu, a oba puta ga je u polufinalu zaustavio Gael Monfis. Na kojoj će tačno poziciji osvanuti u ponedeljak, zavisi od ishoda današnjih finala u Njujorku i Buenos Ajresu.

Krajinović je dobrim rezultatima preskočio Lasla Đerea, koji će u ponedeljak biti 35. ili 36. na planeti.

Do članstva u 50 najboljih Miomir Kecmanović je stigao na turniru u Njujorku savladavši u četvrtfinalu Uga Umberta i sa 54. mesta preselio se na 49. poziciju, na kojoj se trenutno nalazi. Ipak, u narednom kolu poražen je od  Kajla Edmunda, pa će naš teniser, ukoliko Britanac u finalu trijumfuje protiv veterana Andreasa Sepija, narednu nedelju dočekati na 50. mestu.

Srbija se pridružila Španiji (Rafael Nadal, Roberto Bautista Agut, Pablo Karenjo Busta, Alberto Ramos Vinjolas, Fernando Verdasko) i Francuskoj (Gael Monfis, Benoa Per, Adrijan Manarino, Ig Umber, Žo-Vilfred Conga) kao treća nacija sa petoricom igrača u top 50.

Foto: Reuter


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara