Juče welcome, a već danas goodbye: Dunav odustao od ENBL lige

Vreme čitanja: 1min | pet. 04.11.22. | 11:31

Upravni odbor kluba iz Starih Banovaca doneo konačnu odluku

Imao je želju član Košarkaške lige Srbije, Dunav, da ove sezone debituje u evropskim takmičenjima, da igra u Evropskoj severnoj košarkaškoj ligi (ENBL) koja okuplja 16 timova iz Češke, Litvanije, Izraela, Letonije, Estonije, Poljske, Ukrajine i takozvanog Kosova.

Čak je sve dogovoreno sa takmičenjem koje je na svom sajtu poželelo dobrodošlicu timu iz Starih Banovaca.

Izabrane vesti

Od tog posla nema ništa. Razlog? Da je Dunav zaigrao, s obzirom na to da su bile već određene dve grupe i da bi u jednoj bili zajedno naš predstavnik i Sigal Priština, morali bi da odigraju međusobni meč. To bi bilo van pravila i zakona ne samo Košarkaškog saveza Srbije već i naše države prema čijem Ustavu je Kosovo i Metohije neotuđivi deo Srbije, pa samim tim dve ekipe mogu da se sastanu jedino u domaćem takmičenju, ili međunarodnom, ali pod uslovom da su oba predstavnici srpske košarke.

Zbog navedenog, i pored namere za dokazivanjem na međunarodnom planu, Upravni odbor Dunava je, prema nezvaničnim informacijama Mozzart Sporta, odlučio je da se povuče iz ENBL, koja na kraju, iako je najavila da je u procesu dobijanja, još nije dobila "priznanje" od Međunarodne košarkaške federacije (FIBA).


tagovi

KLSDunav Stari Banovci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara