Foto: AFP
Foto: AFP

Jović mogao samo da gleda moćne Seltikse

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.04.24. | 21:33

Boston pregazio Majami na startu plej-ofa na Istoku

Znaju svi koji prate NBA ligu da se ekipa Majamija nikada ne predaje, ali večeras su mogli propisno da se obrukaju na startu plej-ofa protiv Bostona. Seltiksi su ih deklasirali, u pojedinim momentima igrali sa pola snage i na kraju slavili sa 114:94.

Kanačan rezultat ni blizu ne pokazuje kako je ova utakmica izgledala. Počekom četvrtog kvartala na semaforu je stajalo 93:59 za Boston što dovoljno pokazuje koliko je ekipa Hita bila nemoćna na ovom meču.

Izabrane vesti

Posle toga se ekipa Bosta opustila, odbrana ih nije ni zanimala više pa su i primili 35 poena u poslednjih 12 minuta, ali pitanje pobednika se nije ni postavljalo.

Meč je obeležio Džejson Tejtum koji je uradio sve na terenu. Imao je 23 poena i po 10 skokova i asistencija za tripl-dabl učinak. Odlično je igrao Derik Vajt sa 20 poena, odmah iza je bio Kristaps Porzingis sa 18, Džejlin Braun je dodao 17 poena.

U poraženom sastavu se istakao Bem Adebajo sa 24 poena, a solidnu partiju je odigrao Nikola Jović koji je ubacio 10 poena uz šest skokova za 25 minuta na parketu.

Realno je istaći da je Boston favorit u ovoj seriji zbog svega što se dešavalo ove sezone u NBA ligi. Seltiksi su sa pravom okončali ligaški deo na prvom mestu, dok je Majami uhvatio poslednji voz za plej-of preko plej-ina. Uz sve to je ekipa sa Floride igrala bez Džimija Batlera, a bez vođe danas nisu mogli da ispariraju moćnim Seltiksima.

Ipak, ne treba otpisivati Majami koji je prošle sezone sa osmog mesta došao čak do velikog finala izbacivši na tom putu Boston Seltikse. Sada se doduše čini da Seltiksi neće dozvoliti iznenađenje.



tagovi

Boston SeltiksMajami Hit

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara