Nikola Jović (©MN Press)
Nikola Jović (©MN Press)

Jović hrabri sebe, a i naciju: Nisam perfektno, ali se osećam vrhunski

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.07.24. | 22:20

"Mislim da ću biti spreman. Nisam razgovarao sa selektorom još, videćemo šta će da bude"

Jedan od većih, ako ne i najveći - svakako najpozitivniji - utisak meča sa Japanom jeste povratak Nikole Jovića u tim. Mladi reprezentativac je bio u specijalnom režimu skoro mesec dana, dugo je trenirao samo individualno usled problema sa zglobom koji ga i dalje muče, ali je u utakmici sa azijskom selekcijom dobio nešto manje od 14 minuta na parketu i za to vreme uspeo da upiše četiri poena, jedan skok i jednu asistenciju.

Na parketu se nije moglo videti da ga išta boli, međutim jasno je bilo vidljivo da nije na sto odsto. Ipak, posle meča je glasno izgovorio reči koje mogu da hrabre celu naciju, ali i koje mogu da se protumače kao hrabrenje samog sebe usled još uvek nejasnog statusa za Olimpijske igre.

Izabrane vesti

"Dobro sam, odlično. Nisam u perfektnoj formi, ali se osećam vrhunski. Mislim da ću biti spreman. Nisam pričao sa selektorom, videćemo šta će biti", kazao je krilni centar pre nego što je dodao: "Solidna utakmica za mene, istrčao sam malo i dobro mi je."

Reč je potom uzeo kapiten Bogdan Bogdanović koji je takođe malo zabrinuo navijače kada je dve utakmice u Abu Dabiju odgledao sa klupe. Ali, nema razloga za brigu. Daleko bilo.

"Dobro sam, nije loše, sanirao sam povredu, još samo malo da se vratim fizički i biće sve u redu", pojašnjava jedan od najboljih u sigurnoj večerašnjoj pobedi (119:100) u kojoj je učestvovao sa 15 poena i osam asistencija.

Što se tiče samog okršaja, nije kapiten zadovoljan svime.

"Možemo da budemo zadovoljni rezultatom, ali sigurno da moramo da igramo odbranu bolje i da imamo veću energiju na celoj utakmici. Da ne padamo. Oni su dobri šuteri, imali smo priliku da na kraju odmerimo snage sa jednom dobrom šuterskom ekipom. Ne treba gledati rezultat previše, treba se fokusirati na nas i našu pripremu."

Dobra poseta i preko 15.000 navijača na tribinama.

"Uvek je lepo kada dođemo ovde. Hvala im na podršci. Znače nam mnogo, mnogo je lakše igrati pred njima.

Koliko znači za atmosferu i sve to što je ekipa praktično kompletna (izuzev Davidovca)?

"Trudimo se da budemo što kompletniji i idemo sa timom koji imamo. Teško je kad nam neko fali. Potrebno je vreme da se on uigra, ali i ekipa navikne na njega. Sve su to stvari na koje morate da se navikavate."

Sutra od 20.00 sledi Grčka kao generalna proba pred odlazak na Igre

"Još jedan test za nas. Potrebno je da se dobro odmorimo i spremimo za njih", završio je Bogdanović.



tagovi

košarkaška reprezentacijaPariz 2024Nikola JovićBogdan Bogdanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara