(©FIBA)
(©FIBA)

Jovanovićevi Orlići šampioni B divizije, naredne godine ponovo u najjačem rangu

Vreme čitanja: 2min | ned. 24.07.22. | 20:59

Košarkaši Srbije do 20 godina u finalu Evropskog prvenstva su savladali selekciju Islanda - 81:67

Povratak u najjači rang su već obezbedili, a danas su došli i do pobede u finalu Evropskog prvenstva B divizije. Momci koje sa klupe vodi Vladimir Jovanović na poslednjem stepeniku su preskočili Islanđane - 81:67 (23:16, 16:22, 17:12, 25:17). Na pravi način su zaokružili ovu priču - na pobedničkom postolju. Ono što je najvažnije Srbija će ponovo igrati u A diviziji, gde joj je i mesto!

Posebnu pažnju u našem timu skrenuo je Luka Paunović, koji je ostvario dabl-dabl učinak - 17 poena, 11 skokova. Aleksa Kovačević je zabeležio 15 poena, sedam asistencija i četiri uhvaćene lopte. Vojin Medarević je na svom kontu na kraju imao 14 poena i devet skokova. Mihailo Mušikić je ubacio isti broj poena - 14.

Izabrane vesti

Otvorili su Orlići finale serijom 7:0. Prvo je mrežicu pocepala trojka Luke Paunovića, onda je isti igrač asistirao Aleksi Kovačeviću koji je bio precizan za dva, pa je usledilo zakucavanje Mihaila Mušikića - ponovo na asistenciju Paunovića. Odlično su bili raspoloženi naši igrači na startu. Tek posle tri i po minuta dali su protivnicima da dođu do prvih poena. Pokazao je Island reakciju, pa je polako topio zaostatak sve do izjednačenja 13:13. Nije to dekoncentrisalo naše momke, koji su uspeli da vrate prednost sa starta od sedam poena i završe prvu četvrtinu sa vođstvom - 23:16.

(FIBA)(FIBA)

U drugoj deonici Orlići su potpuno stali. Nije ih bilo na terenu, dok su Islanđani punili naš koš. Napravili su seriju 20:4 i tom trenutku vodili devet razlike - 36:27. Pogađali su kao od šale za tri poena, a Srbija sve do jednog trenutka nije imala nikakav odgovor. Izabranici Vladimira Jovanovića su se pokrenuli dva minuta pre kraja poluvremena, napravili su seriju 12:2 i vratili prednost na njihovu stranu. Na pauzu su otišli sa pola koša razlike - 39:38.

Ponovo su po povratku na parket pronašli pravu formulu naši košarkaši. Bilo je zakucavanja, trojki, uspešnih asistencija... Sredinom treće četvrtine naši su pobegli na devet razlike. S obzirom na to da je od početka bilo na obe strane uspona i padova, slično se dešavalo i u nastavku. Islanđani su prišli na tri poena zaostatka. Srbija nije dozvolila da se ponovo desi preokret, pa je sa rezultatom 56:50 ušla u poslednju četvrtinu.

Sedam poena je u nizu naša selekcija postigla na otvaranju četvrte četvrtine. Prednost je postala dvocifrena, pa se napokon malo lakše disalo. Nije više bilo vremena za neke velike promene... Srbija je sačuvala vođstvo do samog kraja i slavila veliku pobedu.



tagovi

Srbija U20Vladimir Jovanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara