Jovanović na rastanku: Ponosan jer je mnogo igrača iz Mege Mozzart otišlo na viši nivo

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.06.22. | 20:48

Kraj posle dve godine

Mega Mozzart završava sezonu kao polufinalista Superlige. Posle izborene majstorice sa Crvenom zvezdom, sastav Vlada Jovanovića ipak je morao da pruži ruku boljem od sebe, mada nema mnogo razloga za žal posle još jedne uspešne godine za klub i izbacivanje nove plejade mladih uzdanica.

Jovanović je na konferenciji za novinare čestitao Crvenoj zvezdi na desetom uzastopnom finalu, a svojim pulenima na igri u skladu sa mogućnostima, s obzirom da je ekipa ovu fazu takmičenja igrala bez Nikole Jovića, Nikole Đurišića, Karla Matkovića i Malkolma Kazalona.

Izabrane vesti

“Čestitao bih mojim momcima na dugačkoj i komplikovanoj sezoni. Imali smo dosta problema sa povredama i kovidom, dobro smo završili sezonu u svim takmičenjima. Posle svega mogu da budem zadovoljan. Hvala svima, igračima i klubu na šansi“, poručio je Jovanović na rastanku.

Majstorica nije mogla da se dobije...

“Nije bilo nimalo svežine, već u drugoj četvrtini se videla razlika u kvalitetu, pogotovo sa Kalinićem koji je doneo svežinu i kvalitet“.

U javnosti se pričalo da ova ekipa igra bez ambicija i opterećenja...

“Ko god je imao želju da dođe i vidi moje treninge od mladih trenera i novinara, mogao je da vidim kako se ophodim prema igračima posle poraza. Nikada nismo igrali bez ambicija, nikada niko nije rekao da ne moramo da pobeđujemo utakmice. Mi smo radili jako cele sezone i svakog dana da bismo napredovali i podizali kvalitet. Uvek smo želeli da dobijemo svaku utakmicu. Nisam trener koji se hvata za neke stvari, neću da tražim alibi priče, meni je drago što smo imali mogućnost da igramo sa mladim timom, dodatno podmlađenim u ovim utakmicama“.

Šta je to što mu izaziva najveće zadovoljstvo posle dve godine rada u Megi Mozzart?

“Znam gde sam došao, bio sam tri godine u Rusiji, posle toga sam bio u Kini i Japanu... Radio sam više od 15 godina u Partizanu... Radio sam ovde iz istih razloga kao u Partizanu. Bio je to veliki izazov za mene. Mnogi su dolazili i odlazili, uglavnom svi na viši nivo. Ono sa čime sam zadovoljan, jeste to što sam mogao da radim svoj posao i podižem ovu ekipu. Svaki dan smo dolazili sa željom da napredujemo, momci su iz meseca u mesec bili sve bolji i to me čini srećnim. Trenerski, u izvornom smislu, sam zadovoljan. Ovo je posao koji zahteva mentalni rad od 12, pa i više sati. Zahvaljujem se celom klubu, stručnom štabu, svim ljudima sa kojima sa radio“.


tagovi

Mega MozzartVlade JovanovićKošarkaška Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara