Vlade Jovanović (ABA liga)
Vlade Jovanović (ABA liga)

Jovanović: Bili smo supermotivisani, ovakva energija neka nam bude standard

Vreme čitanja: 2min | ned. 29.09.24. | 22:14

"Želim da tu želju prenesemo i na druge utakmice, to će biti ključna stvar. Čestitke momcima na dobroj utakmici, ne odličnoj. Utakmice protiv ovakvih protivnika se lome u detaljima, pogotovo ta treća četvrtina, gde smo primili nepažnjom neke poene"

I pored toga što je njegov tim izgubio, sa ponosom je Vlade Jovanović mogao da gleda na nastup svojih izabranika u duelu sa Partizanom. Spartak se u svojoj Dudovoj šumi pokazao kao tvrd orah i ekipa dostojna najvišeg ranga regionalne košarke.

Starteg Subotičana je na konferenciji za medije posle utakmice istakao da su epilog meča odredili sitni detalji.

Izabrane vesti

"Mi smo se sigurno pribojavali ovog meča iz dva razloga, prvo zbog kvaliteta Partizana, koji je evroligaški, što sam napomenuo pred utakmicu, a drugi je što ne igramo na prepoznatljivom nivou. Atmosfera, protivnik, ljudi koji su došli da gledaju Spartak i Partizan su učinili svoje. Igrali smo jako dobru košarku, što protiv Partizana, znamo kakav je to tim, nije nimalo lako. Utakmice protiv ovakvih protivnika se lome u detaljima, pogotovo ta treća četvrtina, gde smo primili nepažnjom neke poene", apostrofirao je Jovanović.

Dominirali su nad Partizanom u skok igri.

"Imali smo deset skokova više, tu smo imali problem na zadnje dve utakmice. Neću da pričam o njihovom sastavu, šut za tri je bilo 6/10, što je za njih bilo fenomenalno. I mi smo grešili, ali su i oni kvalitetom to dali. Nismo uspeli da iskontrolišemo. Protiv ovog protivnika je to nedopustivo. Pored svega ovoga, moram negde da pohvalim tim na energiji koju su uložili, voleo bih da to bude standard. Dve situacije su se mogle desiti, da budeš supermotivisan, što smo bili ili uplašen. Mi smo bili ovo prvo, ja sam zato zadovoljan. Nećemo uvek imati ovakvu podršku, iako je i Partizan ovde imao navijače. Želim da tu želju prenesemo i na druge utakmice, to će biti ključna stvar. Čestitke momcima na dobroj utakmici, ne odličnoj."

Zahvalan je na velikoj podršci navijača, ali i na tome što su utakmici prisustvovali velikani ovdašnje igre pod obručima poput Predraga Danilovića i Žarka Paspalja.
"Moraćemo da radimo na tim malim greškama, čestitao bih Partizanu na pobedi, na fer i korektnoj utakmici, rekao sam im da im želim sve najbolje, kao i mom kolegi Željku Obradoviću. Da ostvare ono što žele, ima tu materijala i tim je sastavljen na najbolji način i na kraju, ali ne i najmanje važno, bez obzira, da pohvalim svu publiku danas, uključujući sve ličnosti iz košarke, koje su obeležile srpsku, evropsku istoriju. Na tome sam ja i svi igrači ponosni, što možemo toliko da ih okupimo. Hvala ostaloj publici koja je došla u ovom broju i nadam se da će ova euforija da se prenese na druge utakmice. Stvarno su nam potrebni, danas se videlo da ovim igračima treba podrška i nadam se da će da dolaze i dalje i da ćemo zajedno da ostvarimo taj neki primarni cilj, da budemo stabilan abaligaš",
podvukao je Jovanović.


tagovi

Vlade JovanovićKK Spartak SuboticaABA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara