Isak Bonga (AFP)
Isak Bonga (AFP)

Još jedno NBA pojačanje u Bajernu

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.08.22. | 11:34

Bavarci potpisali dvogodišnji ugovor sa Isakom Bongom

Nemački bek, Isak Bonga, odlučio je da se vrati u rodnu zemlju posle četiri sezone lutanja između NBA i Razvojne lige. Bajern je objavio da je potpisao dvogodišnji ugovor sa momkom čiji su roditelji iz Konga.

Izabrane vesti

"Posle četiri uzbudljive godine u NBA, u kojima sam mnogo naučio, došlo je vreme vreme za novo poglavlje. Bajern je jednostavno veoma dobra organizacija. Nudi takmičenje na visokom nivou, posebno u Evroligi. Mislim da je moja snaga fleksibilnost kako u odbrani tako i u napadu. Mogu da branim pozicije od 1 do 5 i samo želim da se vratim svojoj igri u Nemačku", rekao je za klupski sajt Bonga koga 2018. godine tada kao člana Frankfurta Filadelfija u ime Lejkersa izabrala kao 39. pika na draftu.

Nije se ipak naigrao u debitantskoj sezoni u NBA. Imao je prosek od 0,9 poena, 1,1 skoka i 0,7 asistencija u 5,5 minuta na 22 meča Lejkersa koji su ga razigravali u Razvojoj ligi. Daleko veće brojke nizao je godinu kasnije u dresu Vašingtona - prosek od 5 poena, 3,4 skoka, 1,12 asistencija na 49 utakmice.

Brojke su mu značajno pale u sezoni 2020-2021 (prosečno 2 poena, 1,7 skok, 0,6 asistencija), pa Vizardsi nisu želelid a propduže ugiovor. Ali hteo ga je Toronto. Ipak, veći deo prošle godine proveo je u razvojonoj ligi kao član Reptorsa 905, za koje je u proseku beležio 13,2 poena, 9,5 skokova, 3,6 asistencija, 1,2 ukradene lopte i 0,8 blokada.

Bonga koji je bio član selekcije Nemačke na Olimpijskim igrama u Tokiju, i ovog leta je trebaklo da se nađe na spisku nacionalnog tima, ali se zbog povrede skočnog zgloba zahvalio pozivu.

Pre njega Bajern je angažovao centra Fredija Gilespija i plejmejkera Kasijusa Vinstona koji su prošle sezone takođe šetali između NBA i Razvojne lige, pa Jana Niklasa Vimberga koji je stigao Hemnica, Danka Brankovića iz Cibone koji je prosleđen Megi, te Elias Herisa, koji je prošle godine igrao u japanskom Neo Finiksu.

Tokom leta tim italijanskog trenera Andree Trinkijerija napustili su Dešon Tomas (Olimpija Milano), Darun Hilijard (Makabi Tel Aviv), Kej Si Rivers (Samara), Nihad Đedović (Unikaha), Leon Radosević (Tortona), Gavin Šilling (Limož), Džošua Obisi (Frankfurt) i Saša Grant (pozajmljen Bajrotu).


tagovi

EvroligaKK Bajern MinhenIsak Bonga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara