(MN Press)
(MN Press)

Još jedna promena trenera u Evroligi: Anadolu Efes otpustio Džana

Vreme čitanja: 1min | čet. 01.02.24. | 11:05

Kao mogući nasledici pominju se Skariolo i Itudis

Partizan je smenio trenera Žalgirisa, a šef struke litvanskog tima stratega Anadolu Efesa. Deluje konfuzno, ali je istina. Kad su crno-beli slavili na Baltiku, klub iz Kaunasa je otpustio Kazisa Maksvitisa, doveo Andreu Trinkijerija, da bi Italijan „potpisao“ otkaz Erdemu Džanu i naterao turskog predstavnika u Evroligi da potraži novo rešenje.

Prvo što su čelnici Anadolu Efesa uradili pošto su se vratili u Istanbul bio je prekid saradnje sa Džanom, koji je letos nasledio Ergina Atamana na klupi. Očekivalo se da donese novu energiju timu, naročito što je u prethodnom ciklusu vodio Ankaru do finala Evrokupa i proglašen je za najboljeg trenera u tom takmičenju. Onda je prešao na viši nivo, međutim, nije uspeo, pa je sastav sa Bosfora trenutno treći otpozadi sa učinkom od devet pobeda i 15 poraza, od kojih je taj u Zelenoj šumi bio baš ubedljiv, 26 razlike.

Izabrane vesti

Džan je bio najmlađi trener u Evroligi ove sezone (43 godine), ali je Efes izgubio poverenje u njega, baš kao što su ranije menjali stratege Asvel (dvaput), Crvena zvezda, Žalgiris, Baskonija i Fenerbahče.

Prema informacijama iz Turske, Džana bi mogao da nasledi Serđo Skariolo, bivši trener Virtusa, a pominje se i Dimitris Itudis, koji je nedavno otpušten iz gradskog rivala, Fenerbahčea.



tagovi

Anadolu EfesErdem DžanEvroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara