Željku 11. trofej s Fenerom u jubilarnom 500. meču i apsurdan procenat uspešnosti

Vreme čitanja: 2min | ned. 16.02.20. | 17:42

Fenerbahče osvojio kup preko Darušafake, Điđi Datome odneo MVP priznanje

Kao da smo gledali reprizu finala Kupa iz 2016 godine. Ako Efes nije mogao da savlada Darušafaku, Fenerbahče jeste rezultatom 74:71 za prvi trofej u sezoni. Finale turskog Kupa donelo je očekivanu dramu na jedan posed, gde je više hladnokrvnosti pokazao nekadašnji šampion Evrope. U pravom šahovskom obračunu Željka Obradovića i Selčuka Ernaka Srbin je odneo pobedu i odbranio tron, što će ekipi izvesno mnogo značiti pred završnicu sezone gde se juri pozicija za TOP 8 i napad na titulu šampiona Turske.

Željko Obradović stigao je na kotu od 11 trofeja timu iz Istanbula. Do njegovog dolaska bilo ih je ukupno samo 13. Pazite sada ovaj podatak - Željko je do trofeja stigao u jubilarnoj 500. utakmici na klupi Fenera, gde ima gotovo apsurdan procenat uspešnosti. Tačnije, 378 recki, iliti 75,6 odsto pobeda!

Izabrane vesti

Napeto je bilo i u poslednjim minutima kada je eskaliralo sukobom Jana Veselog i Kartala Ozmizraka. Laskavu MVP titulu odneo je Luiđi Datome. Tačku na meč stavio je Kostas Slukas sa linije slobodnih bacanja, na svoj konto upisao je 15 poena i četiri asistencije. Za Fenerbahče zapaženu rolu su odigrali Nando de Kolo i Luiđi Datome sa po 15 poena, dok je srpski reprezentativac Nikola Kalinić ubacio je 12 poena.

U prvom poluvremenu gledali smo dobru odbranu obe ekipe, ni jedan tim nije uspeo da se odvoji na više od dva poseda. Tvrd početak najavio je vatren okršaj timova u drugom delu igre. Hamilton držao je Darušafaku u egalu, a za Fener je najčešće je pogđao de Kolo.

Početak drugog poluvremena pripao je Žocovim izabrancima, uspeli su da se odvoje na sedam razlike, ali odmah nakon toga serijom od devet uzastopnih poena, Darušafaka je stigla zaostatak i prevela meč u svoju korist. Sve do kraja smenjivalo vođstvo dok Fener nije zadao konačan udarac i stavio tačku na meč.

Za Darušafaku nije bio dovoljan Džonatan Hamilton sa MVP partijom i dabl-dabl učinkom od 20 peona i 10 skokova. Istakli su se i Bonzi Kolson i Doguš Ozdemiroglu sa po 13 poena.

Foto: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara