""
""

Još jedan dan i konačni spisak Orlova biće poznat! Od koga će se Đorđević oprostiti posle 100 dana puta?

Vreme čitanja: 3min | uto. 01.09.15. | 16:25

Ostalo je još 14 imena, dvojica reprezentativaca će sigurno otpasti...

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević otkrio je u razgovoru za MOZZART Sport da je doneo konačnu odluku o tome kako će izgledati konačni spisak putnika za Berlin, ali će košarkašku javnost držati na „tihoj vatri“ do srede popodne, kada je zakazana zvanična konferencija za štampu pred odlazak na put.

Izabrane vesti

Ima selektor Đorđević viziju kako bi trebalo da izgleda tim koji će pokušati da utaba stazu uspeha, do prve evropske medalje posle šest godina posta i mesta koje naredne godine vodi na Olimpijske igre u Rio. 

Od 26. maja, kada je šef struke i mozak operacije pred srpske novinare izašao sa spiskom od 24 imena i idejom o velikom finalu i borbi za medalju, aktuelni svetski vicešampion prošao je dugačak i trnovit put. 

Gotovo mesec dana kasnije usledio je prvi rez, u kojem se Đorđević zahvalio šestorici igrača, kada su pokrenute i mnogobrojna pitanja vezana za izostanak Nikole Jokića i Milana Mačvana. Iako nije imao potrebu, Đorđević je javnosti obrazložio razloge izostanka dva ponajbolja igrača Jadranske lige iz prethodne sezone, a vrlo brzo usledili su i novi problemi. Srpska košarkaška reprezentacija brzo je morala da se odrekne usluga nedovoljno oporavljenog srebrnog plejmejkera Stefana Jovića, umesto kojeg je naknadni poziv dobio Stefan Pot, koji je odradio samo jedan deo priprema i vrlo brzo precrtan. 

Ali, najveći udarac tek je usledio. Tokom mukotrpnih priprema na Kranjskoj Gori, ali i brojnih neprijatnih okolnosti koje su ispratile Bobana Marjanovića na putu do dresa nacionalnog tima, San Antonio je „zakucao“ odluku po kojoj se statistički najkorisnijem centru Evrolige zabranjuje da igra za reprezentaciju Srbije

Momenat koji je zasigurno umnogome promenio tok priprema i kompletnu koncepciju koju je u međuvremenu Aleksandar Đorđević zajedno sa svojim saradnicima gradio u prethodnom periodu pretvorio u prah i pepeo. Ali, Orlovi su nastavili da rade silovito i nisu odustajali od svog cilja nijednog trenutka. 

Odmah po završetku prijateljskog turnira "Ačibadem Trofej Beograda", Đorđević je ruku pružio Marku Kešelju i Luki Mitroviću, posle čega je za sam finiš priprema ostalo 14 imena: Miloš Teodosić, Stefan Marković, Nemanja Nedović, Bogdan Bogdanović, Dragan Milosavljević, Nikola Kalinić, Marko Simonović, Nemanja Dangubić, Nemanja Bjelica, Zoran Erceg, Vladimir Štimac, Miroslav Raduljica, Ognjen Kuzmić i Nikola Milutinov.

Pobede na pripremama su se ređale kao na proizvodnoj traci, ali ni poslednji dani priprema nisu prošli bez muka i problema. Najveću glavobolju u ovom trenutku Đorđeviću izaziva stanje Bogdana Bogdanovića, čiji problemi sa leđima nisu prestalim uprkos redovnoj terapiji koju je evropska zvezda u usponu dobijala prethodnih dana. 
"Brinemo se svi zbog njega već deset dana. On je jedan dan tu, pa ga nema. Ima problema sa leđima, ali idemo od dana do dana. Mislim da ipak nije ništa previše ozbiljno", rekao je Đorđević nedavno, dok je doktor reprezentacije, Dragan Radovanović otkrio još neke detalje:
"Bogdan i dalje oseća bolove u mišićima leđa, to nema nikakve veze sa kičmom. Potrebno je mirovanje za takvu vrstu problema, ali vremena za mirovanje nema dovoljno. Moraćemo da ga opterećujemo postepeno i dozirano. Dobili smo na pozajmicu najsavremenije aparate za terapiju, koje nosimo na Evropsko prvenstvo, tako da ćemo tokom šampionata konstantno raditi na osposobljavanju Bogdanovića za veće napore u mečevima. Šta da radimo, slične probleme imao je i na Evropskom prvenstvu u Sloveniji pre dve godine", poručio je Radovanović za Novosti.

Tačno 100 dana proći će od momenta kada je svetlost dana ugledao prvi spisak, do konferencije zakazane za 12.30, na kojoj će Đorđević napraviti finalni rez. 

Srbija je na putu do Berlina odigrala 10 utakmica i ostvarila devet trijumfa, uz samo jedan jedini poraz od Francuske u Nansiju

Posle svega izloženog ko je, prema vašem mišljenju, uspeo da „kupi“ poverenje Aleksandra Đorđevića? Koja dvojica igrača će otpasti sa konačnog spiska? Ko je uspeo tokom poslednjih mesec dana da se uklopi u „defanzivnu mašinu“ koju Đorđević gradi za duele sa Španijom, Nemačkom, Italijom, Turskom i Islandom?

Vaše utiske ostavite u komentarima ispod teksta.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Zoran ErcegVladimir ŠtimacStefan MarkovićOgnjen KuzmićNikola MilutinovNikola KalinićNemanja NedovićNemanja DangubićNemanja BjelicaMiroslav RaduljicaMiloš TeodosićMarko Simonovićkošarkaška reprezentacija SrbijeEvrobasket 2015Dragan MilosavljevićBogdan BogdanovićAleksandar Đorđević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara