Jokićevih 20 skokova za 24 minuta, Luka Dončić promašio osam trojki (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.11.19. | 08:50

Denver melje, Klipersi sjajni protiv Dalasa, Pol Džordž ukrao šest lopti

Očaravajuća serija. Kako uđu u „Pepsi centar“, tako pobede. Posle Hjustona, Bostona i Finiksa, snagu Denvera na domaćem parketu osetio je i Vašington, nemoćan da se suprotstavi ekipi iz Kolorada koja igra sjajno od početka sezone i najviše zahvaljujući učinku pred svojom publikom drži visoku drugu poziciju na tabeli Zapadne konferencije NBA lige, pošto razdvaja timove iz Los Anđelesa.

Denver je savladao Vizardse maltene „peške“ (117:104) za šesto uzastopno slavlje, a koliko je dobro otvorio takmičarsku 2019/2020 govori podatak da ga je u poslednjih 11 utakmica razoružala samo Atlanta. Do nove recke ekipu Majkla Melounda predvodio je Džimi Grant sa 20 poena, što mu je rekord sezone, otkako je letos stigao iz Oklahome. Sjajno su ga pratili Vil Barton sa 17 i Džamal Mari sa 16 poena, ali veliki uticaj na ovu eksploziju šutera Denvera američki mediji pripisuju Nikoli Jokiću. Srpski reprezentativac je je zabeležio čak 20 skokova – najviše u sezoni – i tako otvarao saigračima put ka što lakšim poenima. Ovo je peti put otkako je Jokić „preplivao“ Atlantik da ima najmanje 20 uhvaćenih lopti na utakmici, ali premijerno se, u takvim situacijama, spustio ispod 15 poena. Ovoga puta samo osam, uz polovičan šut iz igre (četiri od osam), ali i pet asistencija.

Izabrane vesti

U drugom susretu večeri, prema očekivanju, Los Anđeles Klipersi su u gostima uzeli meru Dalasu i najbolji način potvrdili koliko su zapeli da uzmu titulu. Tim iz El-Eja predvodio je Kavaj Lenard sa 28 poena, ali je prva zvezda bio Pol Džordž, zaustavivši se na „koti 26“ i to za samo 29 minuta na parketu „Amerikan eirlajns centra“. Uz to, imao je učinak sezone kad je reč o ukradenim loptama (šest). Valja napomenuti da je pomenuti tandem pratio Lu Vilijams sa 21 poenom.

U poraženom sastavu Boban Marjanović je postigao četiri poena za osam minuta, dok se prva zvezda ekipe, Luka Dončić, spustio na, za njegove standarde, ispodprosečna 22, s tim što je imao osam skokova i šest asistencija, ali je promašio svih osam pokušaja sa tri.

NBA LIGA, REZULTATI

Dalas – Los Anđeles Klipers 99:114
/Dončić 22 – Lenard 28/

Denver – Vašington 117:104
/Grant 20 – Mekri 21/

TABELA ISTOČNE KONFERENCIJE

TABELA ZAPADNE KONFERENCIJE

Pogledajte novu epizodu serije Ekipizza...

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara