Jokićeve tri desetke za tripl-dabl No. 30! Dejvis pokidao – 40 poena i 20 skokova za tri četvrtine (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 30.10.19. | 08:40

Mari tragičar Denvera, Gudurić promašio sve protiv Lejkersa, Bobiju ni minut

Početak je bio idealan, tri utakmice dobio je Denver na startu nove sezone, stradali su Portland i Sakramento u gostima, Finiks posle produžetka u Koloradu, a kad se očekivao nastavak niza i ritunska pobeda nad objektivno slabijiom rivalom  kakav je Dalas ekipa Majkla Melouna je poklekla.

Nagetsi su u „Pepsi centru“ zabeležili prvi poraz u NBA ligi (106:109), u dramatičnom meču, uprkos tome što je Nikola Jokić pružio još jednu zadovoljavajuću partiju i drugim tripl-dablom u sezoni (već 30. u karijeri) nagovestio da će biti bolji nego lane. Srpski centar je ostvario učinak od po tačno deset poena (šut iz igre četiri od osam), skokova i asistencija, za 33 minuta na parketu, ali mu to nije bilo dovoljno za timski trijumf.

Izabrane vesti

Nije, jer je u tragičara Denvera izrastao Džamal Mari. Mada je zabeležio 16 poena, Kanađanin je najpre na minut pre kraja dozvolio Nemcu Maksiju Kleberu da ga blokira pri pokušaju polaganja za preokret, da bi u završnom napadu svoje ekipe bio neuspešan za tri poena, kojima je mogao meč da uvede u produžetak.

Na kraju je ispalo da je Dalas – bez Bobana Marjanovića – do pobede stigao timskom igrom, čak devetorica igrača Maveriksa imala su dvocifren učinak. Prednjačili su pomenuti Kleber i Tim Hardevej sa po 14 poena, odličan je bio Luka Dončić sa 12 koševa, četiri skoka i pet asistencija, dok je oporavljeni Letonac Kristaps Porzingis nastavio da demonstrira nesporni talenat o čemu svedoči deset poena i 14 skokova.

Treći uzastopni trijumf u novoj sezoni upisao je značajno pojačan sastav Los Anđeles Lejkersa. Mahom zahvaljujući letošnjem novajliji Entoniju Dejvisu, koji je meč sa Memfisom (120:91) završio sa čak 40 poena! Bivši as Pelikansa bio je neuhvatljiv pod oba koša, što se najbolje vidi na osnovu toga što su mu gosti omogučili da puca čak 27 slobodnih bacanja. Realizivao je 26.

Na kraju je Dejvis meč okončao sa 40 poena i 20 skokova, do kojih je dobacio već u trećoj četvrtini, čime je postao prvi košarkaš Lejkersa od ere Šakila O’Nila 2003. s takvim dostignućem. Dovoljnim da pomuti sasivm dobru rolu Lebrona Džejmsa koji je brojao do 23 poena i osam skokova.

Za goste je 23 minuta na parketu proveo Marko Gudurić, ali je bivši košarkaš Crvene zvezde i Fenerbahčea ostao bez pogotka iz pet pokušaja, meč je završio sa dva skoka i tri asistencije.

U trijumfu Majamija nad Atlantom domaćina je na početku vukao Džimi Batler (nepogrešiv u prvoj četvrtini, sa četiri trojke iz isto toliko pokušaja), ali je epitet junaka meča, ipak, pripao Tajleru Heru. Diplomac Kentaki univerziteta, inače 13. pik prve runde drafta, završio je utakmicu sa 29 poena (šut iz igre sedam od devet) i tako postao najefikasniji ruki u ekipi sa Floride još od 2004. i učinka Dvejna Vejda.

NBA LIGA, REZULTATI

Majami – Atlanta 112:97
/Hero 29 – Kolins 30/

Denver – Dalas 106:109
/Milsap 23 – Kleber 14/

Los Anđeles Lejkers – Memfis 120:091
/Dejvis 40 – Morant 16/

TABELA ISTOČNE KONFERENCIJE

TABELA ZAPADNE KONFERENCIJE

Pogledajte novu epizodu serije Ekipizza...

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara