Jokićev intervju ispred štale: Kad budem star, debeo i džangrizav pričaću deci da sam nekada dobro igrao košarku

Vreme čitanja: 2min | čet. 12.05.22. | 02:45

"Bio je to zaista emotivan trenutak za mene. Niko nikada nije došao ovde, bilo je neverovatno", kaže srpski as

NBA liga je ovih dana, a posebno danas, u znaku najkorisnijeg igrača NBA lige, Nikole Jokića. Fantastični srpski košarkaš MVP nagradu je primio u svojoj najdražoj atmosferi, okružen porodicom i prijateljima, kao i svojom ergelom, nakon što je završio jahanje ispred svoje štale koja nosi naziv "Dream Catcher".

Upravo ispred nje javio se direktno u program TNT-a, u kojem je prethodno zvanično objavljeno ono što se znalo, a to je da je ušao u istoriju kao jedan od 13 igrača koji su uspeli da odbrane MVP nagradu.

Izabrane vesti

"Sada ne razmišljam o nagradama, ali ću verovatno jednog dana kada budem star, debeo i džangrizav pričati svojoj deci da sam nekada dobro igrao košarku. Svi znaju da sam isti čovek, nadam se da me ovo u budućnosti neće promeniti", rekao je Jokić za TNT.

Srpski as je između ostalog prošle godine ušao u istoriju kao najniži pik na draftu (41. pozicija 2014. godine) koji je uspeo da se domogne MVP nagrade, a ove se potvrdio kao jedna od najvažnijih figura u istoriji najjače lige na planeti.

Jokiću je juče priređeno veliko iznenađenje na njegovom imanju u Somboru, pošto su mu nagradu na noge doneli čelnici kluba Džoš Kronki, Tim Koneli, trener Majk Meloun, kondicioni trener Felipe Ajhenberger, najzaslužniji čovek za podizanje nivoa fizičke snage srpskog igrača, te direktor razvoja igrča u Denveru, Ognjen Stojaković.

"Bio je to zaista emotivan trenutak za mene. Niko nikada nije došao ovde, bilo je neverovatno".

Nikola se pridružio asovima poput Bila Rasela, Vilta Čembrlena, Karima Abdul Džabara, Mozesa Melouna, Larija Birda, Medžika Džonsona, Majkla Džordana, Tima Dankana, Stiva Neša, Lebrona Džejmsa, Stefa Karija i Janisa Adetokunba, koji su takođe uspeli da odbrane MVP nagradu.

Jokić kaže da nikada nije mogao ni da zamisli da će mu se ovakve stvari događati u karijeri i životu.

"Samim tim to što se moje ime pominje među tim velikanima, koji su obeležili ovaj sport i ligu mi mnogo znači. Najviše zbog neke vrste nasleđa koje će ostati iza mene. Ali nastaviću da igram i trudim se na način na koji sam to činio ceo život".

Nema sumnje da će proslava biti odrađena na pravi način.

"Verovatno uz muziku, pivo prijatelje i porodicu", dodao je Jokić koji je na kraju priznao i da će mu laknuti zbog toga što na konferencijama za štampu više neće morati da odgovara na pitanja o osvajanju nagrade.



tagovi

Nikola JokićMVP NBA lige

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara