Nikola Jokić i Šekil O’Nil (©Youtube)
Nikola Jokić i Šekil O’Nil (©Youtube)

Jokić učio Šeka srpski i dodao: Najsrećniji sam kada se svi dodaju, to je lepota igre

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.12.22. | 08:29

Posle 83. tripl-dabla u karijeri

Nikola Jokić ponovo u krupnom planu. Kako i ne bi, kada je u pobedi nad Denverom upisao i 82. tripl-dabl u NBA karijeri što je jedinstven učinak kada govorimo o klasičnim centrima, mada je Jokić sve samo ne klasičan košarkaš. I prosto je neverovatno gledati momčinu od 211 centimetara kako deli pasove kao plejmejker. Ne izgleda logično. Ali baš zato – 82. tripl dabl.

Izabrane vesti

Neću da kažem da mi ne znači ništa, ali nikada nisam ni sanjao, niti sam pokušavao to da ostvarim, nisam jurio statistiku. Pa opet, neću da kažem da mi ne znači ništa, velika je čast“, rekao je Jokić posle pobede u kojoj je upisao 13 poena, 13 skokova i 13 asistencija.

Legendarni Šekil O’Nil ga je odmah upitao: da li si kao mlad dečak u Srbiji razmišljao o tome da ćeš jednog dana biti najveći centar u istoriji ove igre?

Ne, nikada, jer si bio tu“, odgovorio je Jokić kulturno, da bi onda izbila još jedna runda “svađe“ sa O’Nilom, koji nikako da nauči razliku između Srbije i Rusije.

Spasiba“, zahvalio se Šek na ruskom, pa je Jokić morao da ga ispravlja.

Ne! To je ruski“.

A, dobro, dobro... Izvinjavam se“, pravdao se Šek.

Hvala, na srpskom se kaže hvala“, delio je Jokić lekcije pa je na kraju i dobio to “hvala“ od O’Nila.

A od Čarlsa Barklija, još jedne košarkaške legende, i pitanje: dobar pas ili koš, šta te više raduje?

Da budem iskren, kada svi dodaju loptu, tu je lepota igre, kada je svi dele, kada svi igraju. Uvek kažem, asistencija čini dvojicu srećnim, koš samo jednog“.

I za kraj, može li ovaj Denver, sada poravnat baš sa Memfisom na čelu Zapada, i do titule prvaka Konferencije? Odnosno, šta bi tačno trebalo da uradi da bi se to desilo?

Ovo danas! Igrali smo odličnu odbranu, bili smo agresivni od starta. Malo nam je nedostajalo u trećoj četvrtini, ali inače odlična utakmica, odlična odbrana. To je ključ da uspemo duboko u plej-ofu“, završio je Jokić.



tagovi

Nikola JokićDenver NagetsŠekil O'Nil

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara