Naz Rid i Nikola Jokić (©AFP)
Naz Rid i Nikola Jokić (©AFP)

Jokić u idealnoj petorci NBA lige, ima mesta i za Dončića, ne i za Edvardsa

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.05.24. | 03:39

Srpski centar četvrti put u prvom timu

Neće Nikola Jokić odbraniti prsten, preći će trofej u ruke nekog drugog. Dobiće novog vlasnika. Ali, što se tiče individualnih priznanja, redom ih je ’pobrao’ Somborac.

Treći put je MVP najkvalitetnije košarkaške lige na svetu, a posle godinu dana ’boravka’ u drugoj petorci vratio se u prvu. Ponovo je uvršten u idealni tim NBA lige. U njemu ima mesta i za Luku Dončića, međutim, ne i za Entonija Edvardsa, koji je u polufinalnoj seriji Zapadne konferencije izluživao Denver Nagetse.

Izabrane vesti

Srpski centar se četvrti put našao u prvoj petorci. Prvi put se u idealnom timu našao 2019. godine, zatim i 2021. i 2022. Ove godine pored njega tu su i pomenuti slovenački košarkaš iz Dalas Maveriksa, te Šej Gildžes Aleksander (Oklahoma Siti Tander), Džejson Tejtum (Boston Seltiksi) i Janis Adetokunbo (Milvoki Baksi).

Određena je i druga petorka za sezonu 2023/2024, a u nju je ’upao’ Minesotim vrsni strelac Entoni Edvards. Pored njega tu su i Džejlen Branson (Njujork Niksi), Entoni Dejvis (Los Anđeles Lejkersi), Kevin Durent (Finiks Sansi) i Kavaj Lenard (Los Anđeles Klipersi).

Dok treću petorku čine: Tajris Halibarton (Indijana Pejsersi), Devin Buker (Finiks Sansi), Domantas Sabonis (Sakramento Kingsi), kao i dve ikone NBA lige – Stef Kari (Golden Stejt Voriorsi) i Lebron Džejms (Los Anđeles Lejkersi).



tagovi

NBA ligaNikola JokićLuka DončićJanis AdetokunboDžejson TejtumŠej Gildžes AleksanderEntoni EdvardsDžejlen BransonEntoni DejvisKevin DurantKavaj LenardStef KariLebron DžejmsTajris HalibartonDomantas SabonisDevin Buker

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara