Elmedin Kikanović ponovo u Monaku

Vreme čitanja: 1min | uto. 25.02.20. | 19:24

Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde po drugi put će obući dres kluba iz Kneževine

Kratka je bila „misija“ Elmedina Kikanovića u Turskoj. Nakon svega nekoliko meseci provedenih u ekipi Ormana, koja se nalazi pri samom dnu tabele u tamošnjem šampionatu, bosanski košarkaš prelomio je i odlučio da se vrati u Monako, gde na klupi sedi srpski stručnjak, Saša Obradović.

Biće to drugi put da Kikanović oblači dres kluba koji se takmiči u prvoj francuskoj diviziji, pošto je prethodno igrao za Monako od 2017. do 2019. godine. Između ostalog, u karijeri je nastupao za Slobodu iz svoje rodne Tuzle, Crvenu zvezdu, Jenisej, Nansi i Albu iz Berlina.

Izabrane vesti

Bosanski košarkaš igra na poziciji centra, a sa Monakom je potpisao ugovor do kraja tekuće sezone. Bio je član nacionalnog tima Bosne i Hercegovine koji je nastupao na Evrobasketu 2011. godine, potom 2013. godine, te 2015. godine.

Ove sezone je 20 puta obukao dres Ormana, a u proseku je postizao tačno 19 poena uz 6,9 skokova i 1,3 asistencija. Imao je sasvim dobre procente na šutu za dva poena gde je ubacivao sa 58,2% uspešnosti, a na terenu je provodio tek nešto manje od 30 minuta po meču.

Sa Monakom je osvojio francuski Kup lidera 2018. godine, a iste sezone je uvršten u najbolji tim FIBA Lige šampiona.

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara