Anunobi pogađa za pobedu (©AFP)
Anunobi pogađa za pobedu (©AFP)

Jokić nemoćan dok su Klipersi šamarali Denver, Anunobi uz zvuk sirene hit dana (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 04.09.20. | 08:37

Toronto je još živ

Toronto je bio na ivici ambisa i izvukao se trojkom Ou-Dži Anunobija uz zvuk sirene. Denver je izgubio tek prvu utakmicu serije, ali se u njegovom slučaju da ga ništa neće izvući iz ponora. Los Anđeles Klipersi su prosto mnogo bolji tim što se i videlo u pobedi od 120:97.

Istina, imaju Nagetsi donekle opravdanje u činenici da su pre dva dana odigrali sedmu utakmicu serije protiv Jute Džez, da su energetski istrošeni. Istina je ipak i da se jasno videlo da Denver jednostavno nije nivo Klipersa, da defanzivno ne može da čuva Kavaja Lenarda i drugove, a da u napadu ne može da se nosi sa agresijom tima iz Los Anđelesa.

Izabrane vesti

Kavaj Lenard je ubacio 29 poena uz utisak da je mogao i 50 da je hteo. Pol Džordž je dodao 19 poena, a Markus Moris 18. Ceo tim Klipersa je ubacio 57 odsto šuteva iz igre. Denverova ekipa se zaustavila na 42 odsto. Startna petorka je ubacila samo 57 poena uz šut iz igre 20/48.

Džamal Mari, o kome su se ispevali epovi posle prve runde plej-ofa u kojoj je u proseku ubacivao 31,6 poena po meču, a dva puta dobacio i do 50, protiv Klipersa je bio nemoćan. Samo 12 poena uz šut iz igre 5/15. Zasluga Patrika Berverlija, strpao je Marija u džep. Nikola Jokić je uspeo da bude najefikasniji u Denverovom timu, ali daleko je to ispod njegovog proseka - 15 poena uz tri skoka i tri asistencije.

Bili su agresivni. Naše kretnje nisu bile dobre. Imali smo ishitrene šuteve. Možemo da pričamo šta hoćemo, ali bilo je ovo loše, baš loše veče za nas. Možemo mi bolje“, komentarisao je posle meča Jokić.

Problem je samo što nije izgledalo da Nagetsi mogu mnogo bolje. Klipersi su meč prelomili već u drugoj četvrtini koju su dobili sa 38:20 uz Denverov procenat šuta od skromnih 25 odsto. Lenard je recimo meč završio sa procentom šuta od 75 odsto. Radio je šta je hteo, ni lasom nisu mogli da ga uhvate. Jeste dakle tim iz Los Anđelesa bio daleko svežiji – u poslednjih osam dana odigrao je samo jedan meč – ali Denver je izgledao nemoćan. Jokić izložen u odbrani, ispomoć saigrača – nikakva.

A čini se da su takve i šanse Klipersa da prođu do finala konferencije pored ovakvih Klipersa.

Tome se još nadaju u Torontu, iako su hodali po ivici. Trojica startera su u trećoj utakmici serije protiv Bostona provela na terenu više od 40 minuta i svejedno je izgledalo da Reptorsi klize ka minusu od 0:3. Kemba Voker je blistao, ubacio 29 poena, i taman što je 0,5 sekundi pre kraja meča pomislio da je završio posao kada je asistirao Danijelu Tajsu za zakucavanje i vođstvo od 103:101 - nož u srca navijača Seltiksa.

Kajl Lauri je dobio zadatak da ubaci loptu u igru iz auta dok je ispred njega skakao 226 centimetara visoki Tako Fol. Međutim, sasvim na drugom kraju terena sam je Ou-Dži Anunobi, precizan iz ćoška, podsetilo je na trojku Kavaja Lenarda prošle sezone protiv Filadelfije u plej-ofu.

Toronto je još živ, videćemo dokle.

NBA

Boston - Toronto 104:103

/Voker 29, Braun 19, 12sk, Tejtum 15 – Lauri 31, Vanvlit25

LA Klipers – Denver 120:97

/Lenard 29, Džordž 19, Moris 18 – Jokić 15, Milsap 13, 9sk/


tagovi

NBA ligaDenver NagetsToronto ReptorsBoston SeltiksLos Anđeles Klipers

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara