(©AFP)
(©AFP)

Jedan Litvanac ostaje u Monaku, drugi se vraća u Žalgiris

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.07.24. | 17:05

Donatas Motiejunas i Ignas Brazdeikis rešili pitanje svoje budućnosti za narednu sezonu

Dvojica litvanskih reprezentativaca. Donatas Moteijunas i Ignas Brazdeikis su po svemu sudeći rešili pitanje svoje profesionalne budućnosti za narednu sezonu. Prvi će ostati još dve sezone u Monaku pošto je sa Kneževićima dogovorio produžetak saradnje, dok se drugi nalazi u završnoj fazi pregovora oko povratka u redove Žalgirisa nakon godinu dana provedenih u Olimpijakosu.

Iako je Olimpija Milano pokazala veliko interesovanje za njega, Moteijunas je odlučio da ostane na Azurnoj obali na kojoj se nalazi od 2021. godine kada je stigao iz Kine. Za to vreme se isprofilisao u jednog od najvažnijih igrača u rotaciji francuskog tima sa kojim je osvojio dva šampionska naslova i jedan Kup, dok je igrao i na jednom evroligaškom Fajnal-foru.

Izabrane vesti

Prošle sezone je prosečno beležio 8,8 poena uz 3,4 skoka i 10,1 indeksna poena.

Takođe, prema izvorima BasketNewsa, Brazdeikis završava sve pojedinosti oko povratka u Žalgiris iz Kaunasa.

On je prošle sezone potpisao ugovor sa Olimpijakosom do 2026. godine, ali sa izlaznom opcijom nakon jedne sezone. U Žalgirisu je imao obećavajuću početničku sezonu u Evroligi, postizavši u proseku 11,6 poena, 2,9 skokova i 1,3 asistencije za 22 minuta tokom sezone 2022/23. U Grčkoj je za 11 minuta po utakmici, doprinosio sa 3,6 poena, 1,7 skokova i 0,6 asistencija.

Vredi još istaći da se ljubavna priča Džona DiBartolomea sa Makabijem iz Tel Aviva ne završava uskoro pošto je 33-godišnji kapiten zvanično produžio ugovor sa žuto-plavim timom na još dve godine, do 2026.

"Braćo moja, srećan sam što mogu da objavim da ostajemo zajedno još dve godine. Makabi i Izrael su moj dom. Ne mogu da dočekam da ponovo izađem na teren kada počne sezona. Makabi je u mom srcu", prokomentarisao je on na zvaničnom sajtu kluba.

Izraelska ekipa koju trenira Oded Kataš oprostila se od nekoliko igrača iz prošle sezone poput Lorenca Brauna, Vejda Boldvina i Džoa Tomasona – dok se takođe rastala od Bonzija Kolsona, Džejmsa Veba i Džoša Niba.

Međutim, ekipu su pojačali Džordan Lojd, Levi Rendolf, Deril Mejkon, Venjen Gebrijel i Džejlen Hord.


tagovi

Donatas MotiejunasKK MonakoIgnas Brazdeikiskk Žalgiris

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara