Mamadu Žete (©AFP)
Mamadu Žete (©AFP)

Jedan dvocifreni igrač Virtusa dovoljan za polufinale Evrokupa: Žete sprečio novo iznenađenje Ulma

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.04.22. | 23:00

Francuz sa 27 poena i 11 skokova doneo veliku pobedu italijanskoj ekipi u Bolonji - 83:77. Drugi polufinalista je Andora koja je izbacila Gran Kanariju

Dobro je Virtus bio upoznat sa iznenađenjem koje je prošle nedelje napravio Ulm. Sudbina Huventuda ih je pozvala na veliki oprez pred duel sa timom Jake Lakoviča. I večeras su Nemci demonstrirali kvalitet, mučili Italijane sve do same završnice, a onda stali. Pobeda je pripala Virtusu i to posle velike borbe u Bolonji - 83:77 (25:17, 18:28, 24:17, 16:15).

Ulm je propustio priliku da nastavi da sanja evropske snove, ali zato Andora nije. Ekipa koja je bila četvrta u grupi A u kojoj su bili Huventud i Partizan (prva dva tima sa tabele koja su eliminisana), večeras je izbacila ekipu koja je u razigravanje stigla sa prve pozicije grupe B - Gran Kanariju. Ovaj uspeh dobija još više na značaju kad se zna da je Andora u prvenstvu Španije na poslednjem mestu. Ove sezone je u Evrokupu očigledno sve moguće…

Izabrane vesti

Virtus sada čeka boljeg iz duela u kome se sastaju Valensija i Levaloa, dok će Andora ići na megdan pobedniku okršaja Cedevita Olimpija - Bursa.

Italijanski tim je večeras do trijumfa vodio fantastični Francuz Mamadu Žete, koji je bio jedini dvocifreni igrač svog tima. Neverovatno zvuči, ali je istinito. Ubacio je 27 poena, zabeležio 11 skokova i doneo veliko slavlje navijačima u Bolonji.

Naš Miloš Teodosić nije bio pucački raspoložen (0/6 za tri poena), ali je na skromnih sedam poena dodao čak osam asistencija. Šengelija je brojao do devet, Sampson i Kordnije do osam.

U poraženom sastavu istakao se Džarom Blosomgejm sa 22 koša.

Andoru je do polufinala vodio tandem Jelinek/Miler Mekintajer. Njih dvojica ubacili su po 17 poena u trijumfu nad Gran Kanarijom...

Sve što su u ligaškom delu gradili Partizan i Huventud, palo je u vodu prošle nedelje. Večeras je ispadanjem Gran Kanarije nastavljen potop favorita. Kako je krenulo, čeka se samo ko će sledeći od jačih ekipa na papiru da poklekne. Novi sistem Evrokupa donosi više iznenađenja nego što je bilo ko mogao da zamisli.

ČETVRTFINALE EVROKUPA

(A) Virtus - Ulm 83:77

(B) Valensija - Levaloa

(C) Gran Kanarija - Andora 77:79

(D) Cedevita Olimpija - Bursa

POLUFINALE EVROKUPA

Virtus - Pobednik B

Andora - Pobednik D


tagovi

Virtus BolonjaUlmMiloš Teodosić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara