Jaramaz za MOZZART Sport: Emotivno sam doživeo ona dva koša

Vreme čitanja: 3min | čet. 21.11.19. | 16:29

"Zaista hteo na bilo koji način da doprinesem. Što više mogu", ističe bek crno-belih

Napravio je Partizan 18 poena razlike protiv Ritasa, delovalo je da je sve gotovo, ali su potom crno-beli ušli u minus fazu što im se ne događa prvi put. Kao da je postojala mentalna blokada u napadu, a to je proizvelo da se litvanci vrate u igru. U tim momentima je Ognjen Jaramaz preuzeo bitnu ulogu i sa dvojkom i trojkom praktično odveo crno-bele na razliku posle koje gosti nisu mogli da se vrate.

A to je značilo da crno-beli idu u TOP 16 fazu Evrokupa.

Izabrane vesti

Nije Jaramaz blistao protiv Crvene zvezde, odigrao je jedan od lošijih mečeva u sezoni, pa mu je zato bilo stalo da na ovom odigra kako zna. Na kraju je duel završio sa 14 poena. Ali, ti poeni u poslednjoj četvrtini su bili krucijalni. To ističe i sam bek Partizana.
"Znači mi mnogo, znači mi što sam na taj način doprineo timu. Emotivno sam doživeo jer sam zaista hteo na bilo koji način da doprinesem. Što više mogu. A imao sam utisak da u prvom poluvremenu to nije bilo tako. Potrudio sam se da se kroz odbranu uvedem u drugo poluvreme, bolje u utakmicu, a onda su došle dvojka pa trojka. Drago mi je da sam postigao te poene, ali tu su bili moji saigrači. Mozli je zatvarao reket celu utakmicu i ne samo on. Tu je bio i Zagorac i Pejdž, da ne nabrajam. Tih pet poena možda jesu bili važni, ali ne smemo zanemariti učinak drugih", rekao je Jaramaz za MOZZART Sport.

Delovalo je na startu utakmice kao da su igrači Partizana umorni od derbija, da su se tu istrošili i fizički i psihički, ali su potom zaigrali bolje i došli do veoma važnog trijumfa.
"Rekao bih da je u prvom poluvremenu to bilo primetno. Mislim da smo našli snage u drugom da odigramo agresivnije. Ili je to bilo samo u odnosu na Ritas koji nije uspeo da isprati naš tempo. Onda su imali poslednji nalet kada smo otišli na 18 razlike, to je bio poslednj trzaj, i to dobar trzaj rekao bih, ali smo uspeli da odbijemo taj nalet".

Partizanov pogled u retrovizor: Superkup, dobijen derbi, TOP 16 Evrokupa…

Sada je sigurno lakše ekipi...
"Jeste lakše sada, s tim što moramo da nastavimo da igramo dobro i da pobeđujemo i u nastavku. Biće sve teže i teže što se protivnika tiče kako Evrokup bude odmicao. Ali dobro, sada imamo Budućnost u Podgorici što je veoma važno za ABA ligu. Imamo nekoliko uzastopnih važnih mečeva u oba takmičenja. Za sada ide dobro, vezali smo dve pobede, derbi i Ritas. Idemo dalje".

Kako Jaramaz ocenjuje aktuelni momenat sezone?
"Rekao bih da smo u usponu. Jesmo bili u padu pred derbi čini mi se i Zvezda i mi. Međutim, bolje smo odradili tu utakmicu i sada smo na krilima te utakmice ostvarili još jednu i nadam se da ćemo nastaviti taj niz", rekao je Jaramaz.

Partizan je dobio dve od tri veoma važne utakmice iz mini-ciklusa. Pala je Zvezda, pao je Ritas, a Partizanov naredni protivnik je Budućnost i to u Podgorici. Taj meč se igra u nedelju od 18 časova. Moraće tu i Jaramaz i njegovi saigrači da odigraju na najvišem nivou jer Budućnost posle smene trenera beleži zaista dobre rezultate i aktuelni je lider ABA lige sa skorom 6-1.

Ukoliko i to dobije, Partizan bi mesec novembar mogao da zaokruži kao “veoma uspešan”.

FOTO: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara