Janis se odmarao za Luku Dončića

Vreme čitanja: 1min | čet. 04.07.24. | 21:49

Bez najboljeg igrača, Grčka deklasirala

Čeka nas pravi spektakl u Atini u okviru kvalifikacija za Olimpijske igre. Koplja ukrštaju Luka Dončić i Janis Adetokunbo u polufinalu. Pobednik ide u finale i nastavlja borbu za Pariz, poraženi ostaje bez Olimpijskih igara. Biće zaista šteta što na svetskoj pozornici neće biti jednog od ova dva asa, doduše možda i bez obojice ako Hrvati budi igrali na visokom nivou, ali nas svakako očekuju izvanredni mečevi 6. juna.

Naime, Janis će znatno odmorniji dočekati taj meč jer nije igrao večeras protiv Egipta koji je rutinski nadigran rezultatom 93:71. To znači da pored Grka koji su prvoplasirani, takmičenje nastavlja Dominikanska republika.

Izabrane vesti

Oni će 6. juna prvi na parket i igraće protiv Hrvata koji u drugoj grupi bili ubedljivi protiv Slovenije, ali kiksnuli protiv Novog Zelanda, doduše taj poraz ih na kraju nije koštao plasmana dalje jer ih je Slovenija deklasirala, a Dončić je imao čak i šut za razliku koja bi odvela Slovence i do prvog mesta. ipak nije bio precizan i sada će morati da igra protiv odmornog Janisa.

Tandem visokih igrača je odradio najveći posao. Mitoglu i Papajanis su imali po 16 poena, pratio ih je Kostas Papanikolau sa 15 poena.

Grci su definitivno veliki favoriti, ali kada imate Luku Dončića... Sve je moguće.

Ostaje nam da vidimo kako će se sve završiti u subotu, dok je finale zakazano za nedelju. Podsetimo samo pobednik čitavog turnira ide na Olimpijske igre.


tagovi

Janis AdetokunboLuka Dončićkošarkaška reprezentacija Slovenijekošarkaška reprezentacija Grčke

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara