Dimitris Janakopulos (©MN Press)
Dimitris Janakopulos (©MN Press)

Janakopulosu tri meseca zabrane i 30.000 evra iz džepa

Vreme čitanja: 1min | sre. 12.06.24. | 19:16

Gazda Panatinaikosa kažnjen zbog uvredljivih komenatara na račun grčke košarkaške organizacije. Sankcionisani i Tomas Vokap i Ajzea Kenan

Vlasnik Panatinaikosa Dimitris Janakopulos neće moći da bodri svoju ekipu na četvrtoj i eventualnoj petoj utakmici finala grčkog prvenstva protiv najvećeg rivala.

Nekoliko sati pre možda i poslednje, četvrte, utakmice finala grčkog prvenstva koja se igra između košarkaša Olimpijakosa i Panatinaikosa u dvorani „Mira i prijateljstva“, sportski sud grčke košarke „ESAKE“ kaznio je obe ekipe. 

Izabrane vesti

Gazda Zelenih kažnjen je sa tri meseca zabrane prisustva utakmicama domaćeg prvenstva svog tima i 30.000 evra zbog toga što je tamošnju košarkašku organizaciju nazvao “kriminalnom”.

Pored Janakopulosa kaznjene su i obe ekipe, pa će Olimpijakos za kaznu morati da izdvoji 10.000, a prvak Evrope 50.000 evropskih novčanica zbog, kako se navodi, nesportskog ponašanja. Iz istog razloga kažnjena su i dvojica igrača tima iz Pireja, Tomas Vokap sa 3.000, a Ajzea Kenan sa 5.000 evra. 

Olimpijakos trenutno vodi sa 2:1 u seriji pa će večeras od 20.15h imati svoju drugu meč loptu, prvu pred svojom publikom. Crveno-beli iz Pireja jure treću uzastupnu titulu u ovom takmičenju. 


tagovi

Dimitris JanakopulosKK PanatinaikosKK Olimpijakos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara