Janakopulos izabrao, Kokoškov najveća želja Panatinaikosa

Vreme čitanja: 2min | sub. 16.11.19. | 09:15

Navodno, najbliži konkurent mu je grčki trener iz Uniksa

Dobio je "pedalu" Argiris Pedulakis posle nimalo obećavajućeg starta u Evroligi i eliminacije u četvrtfinalu nacionalnog Kupa, a Panatinaikos se dao u ekspresnu potragu za novim trenerom. To bi, prema najavama grčkih medija, vrlo lako mogao da bude Igor Kokoškov!

Pomoćni trener Luka Voltona u Sakramentu nalazi se na najužoj listi želja kontroverznog vlasnika Dimitrisa Janakopulosa zajedno s grčkim trenerom Dimitrisom Priftisom koji radi solidan posao u Uniksu iz Kazanja.

Izabrane vesti

Istina, svi u redovima atinskog velikana želeli bi da se Rik Pitino vrati na mesto uspeha, ali kako je odnedavno i zvanično postao selektor Grčke, takav rasplet biće neizvodljiv! Isti bi se scenario dogodio i za srpsku košarkašku reprezentaciju u slučaju da Kokoškov pristane da preuzme bivšeg šampiona Evrope. Podsetimo, KSS i dalje traga za naslednikom Aleksandra Đorđevića, a Kokoškov se takođe nalazi visoko pozicioniran na listi želja.

Nije prvi put da Panatinaikos želi Igora Kokoškova. Zeleni su slali zvaničnu ponudu srpskom treneru još 2015. godine, kada je bio asistent u Juti, ali tada do dogovora nije došlo. Specijalizovani košarkaški portal Eurohoops javlja da će PAO opet zakucati na vrata bivšeg zlatnog selektora Slovenije.

S druge strane Priftis je pod ugovorom s Uniksom, ali poziv iz Atine teško da bi odbio. Priftis je bio šampion Grčke s Panatinaikosom 2014. godine, ali kao pomoćni trener legendarnom Fragsikosu Alvertisu. Dobro poznaje sistem, domaći je trener, što mu je verovatno i najveća prednost u odnosu na sve druge kandidate.

Uniks pod njegovom kontrolom ima 5-2 u Evrokupu i 3-3 u VTB ligi.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara