Jago dos Santos (©Starsport)
Jago dos Santos (©Starsport)

Jago inspirisan Novakom: Obožavam njegov mentalitet, kako reaguje kad mu zvižde

Vreme čitanja: 4min | uto. 21.11.23. | 09:29

“Uživam da igram pod pritiskom“, dodao je Zvezdin Brazilac

U uvodnih nekoliko utakmica na startu mandata na Malom Kalemegdanu, nije dobijao mnogo prilika. Ipak, promena trenera mu je omogućila da procveta i u crveno-belom dresu. Pokazao je Jago dos Santos šta ume i da može da bude veoma bitan igrač za Crvenu zvezdu ove sezone, a stvorio je i specijalnu vezu sa navijačima.

Posebno ga motivišu najveća evropska pozornica, na kojoj prvi put pleše, ali i velike utakmice. Zato se protiv Mornara u 8. kolu ABA lige nije ni prikazao u najboljem svetu (dva poena, tri skoka i pet asistencija) – nije bilo potrebe. Ekipa Janisa Sferopulosa je prilično rutinski došla do sedmog trijumfa i izdvojila se na čelu tabele regionalnog takmičenja.

Izabrane vesti

"Važna pobeda, ali pobedili ili izgubili, nemamo mnogo vremena između utakmica kako bi napredovali, pre svega u odbrani. To je izuzetno bitno. Nebitno da li je ABA liga ili Evroliga, moramo da igramo čvrsto, da se borimo kako bi napredovali u odbrani i napadu. Važno je da se igrači vrate iz povreda, ali ovo je bila bitna pobeda za sve", rekao je Jago za Mozzart Sport nakon trijumfa.

Muči muku Zvezda sa povredama već neko vreme, a uplašio je i Brazilac stručni štab prilikom jednog pada na utakmici protiv Fenerbahčea. Ipak, stisnuo je zube kako bi pomogao ekipi u Pireju protiv Olimpijakosa, nastavio da igra i u regionalnom takmičenju.

"Volim košarku, volim da igram i tužan sam kada ne igram. Znam šta treba da unapredim i protiv Fenerbahčea sam povredio članak, ali sam hteo da izađem na teren. Pričao sam sa trenerom i lekarima, izrazio želju da se nađem u timu, jer nas je čekala važna utakmica. Sada je isto. Osećam bol, ali moram da igram. Potrebno mi je to. U novom sam klubu, novom timu i kontinuitet mi je potreban kako bih igrao dobro“.

ZALEDIO SAM SE KAD SAM VIDEO NOVAKA U ARENI

Novak Đoković na Zvezdinoj utakmici (©Starsport)Novak Đoković na Zvezdinoj utakmici (©Starsport)

Pokazao je Jago koliko voli da se nadmeće i da je spreman da uradi sve za svoj klub. Da ima pobednički mentalitet. Sa Ulmom je osvojio istorijsku titulu u Nemačkoj, na putu do trona pomogao Vrapcima da eliminišu Albu, Bajern i u finalu dobiju osvajača Lige šampiona, Bon. Želi da nastavi sa trijumfima i u redovima srpskog šampiona, a inspiraciju je pronašao i u jednom od najpoznatijih navijača Crvene zvezde – Novaku Đokoviću.

Delio je po društvenim mrežama njegove video klipove posle velikog trijumfa na Završnom mastersu u Torinu. Oduševljeno pozdravljao njegove genijalne poteze, ali poseban utisak na Dos Santosa je ostavilo to kako srpski as prkosi zvižducima publike. Kako ga motivišu.

"Obožavam ga. Zaledio sam se kada sam ga video u Areni prvi put: 'Bože, Đoković je tu'. Volim njegov mentalitet. Bilo da pobeđuje ili gubi, uvek ostaje isti i želi samo da pobeđuje. To je veoma važno. Video sam video kako mu navijače zvižde, kako reaguje i to je savršen primer, jer igrali smo derbi protiv Partizana, uz zvižduke njihovih navijača. Moramo da uživamo u takvim atmosferama. Kad slave moje promašaje to je dobro za mene. Uživam da igram pod pritiskom“.

U BEOGRADU ŽIVIM SAN

Protivnički navijači ga motivišu, ali pristalice kluba za koji navija mu daju veliki vetar u leđa. Od starta je ušao u srca crveno-bele publike. Najmlađi ga redovno čekaju pre i posle utakmica za sliku i autogram. Dozivaju ga. Tribine su počele i da mu skandiraju ime, a suvišno je reći da sa oduševljenjem pozdravljaju svaki njegov potez. Prošle sezone su se Pionirom vijorile argentinske zastave zbog Fakunda Kampaca i Luke Vildoze, a ove je brazilska redovni deo dekora u Štark Areni. Bila je razvijena i protiv Mornara u Pioniru, kada su navijači u finišu tražili od Jaga da šutne, kada god je praktično primio loptu. Samo od njega.

"Obožavam to. Živim ovde sam, Brazil je predaleko, porodica mora da radi... Došao sam ovde da igram, a navijači uzvukuju moje ime, razvijaju brazilske zastave... Osećam se kao kod kuće, imam više samopouzdanja. Tražili su od mene u završnici utakmice da šutiram, pogledao sam ka treneru, ali mi je rekao da se smirim“.

Imao je publiku uz sebe i kada mu nije išlo najbolje. Ne krije koliko mu to sve znači.

Daju mi više samopouzdanja, posebno kada su neizvesne završnice. Igram za klub i navijače koji mi veruju. Kada sam došao, nisam igrao najbolje, ali su bili na mojoj strani. Sada igram nešto bolje, znam da mogu još mnogo bolje, a oni su i dalje tu. Volim da igram za ovaj klub i za ove navijače", zaključio je Jago dos Santos u razgovoru za Mozzart Sport.



tagovi

Jago dos SantosNovak ĐokovićKK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara