"Lior Elijahu"
"Lior Elijahu"

Izrael je ozbiljan, Elijahu dominirao, Koponenov šut zakopao Fince

Vreme čitanja: 2min | ned. 06.09.15. | 19:26

Istaklo se i novo Zvezdino pojačanje Gal Mekel

Lior Elijahu

Izrael ima dve pobede, Finska ima dva poraza posle prva dva kola u grupi A na Evrobasketu. Izraelci su savaldali Finsku 79:66 i jednom nogom zakoračili u osminu finala.

Izabrane vesti

Preokret protiv Rusije nije bio samo slučajnost, Izraelci igraju odlično. Pokazali su da bi mogli da budu nagazna mina za favorite u nastavku takmičenja. Finska je posle herojskog otpora Francuskoj pružila slabu partiju i zasluženo je poražena.

Od početaka meča su Izraelci bili u vođstvu i kontrolisali situaciju na terenu. Već posle prve četvrtine su imali velikih 25:13  i najavili pobedu. Održavali su razliku do kraja i nisu dozvoljavali Fincima da se vrate u igru. Uspela je Finska na osam ipo minuta do kraja da priđe na četiri poena zaostatka (61:65), ali to je bilo sve.

Lior Elijahu je danas dominirao pod koševima. Postigao je 22 poena, upisao pet skokova i šest asisnecija. Bio je nerešiva enigma za Fince. Ispratio ga je Ohajon sa 13 poena uz šut 2/2 za tri poena, Kaspi nije bio tako efikasan kao protiv Rusije juče, ali je meč završio sa solidnih 10 poena na košgeterskom saldu. Dobru partiju je pružilo i novo Zvezdino pojačanje Gal Mekel. Izraaelski plejmejker je uz triling Elijahu - Kaspi - Ohajon bio najzaslužniji za trijumf. Odlično je dirigovao igrom Izraela, upisao 14 poena za 28 minuta na parketu i dodašo šest asistencija saigračima.

Finci nisu bili ni senka ekipe koja je prestravila Francuze. U crno ih je zavio najbolji igrač Peteri Koponen koji je imao očajan šuterski dan. Zabeležio je samo tri poena pošto je pogodio jednu od sedam trojki, a za dva poena je imao tri promašaja. Fincima je bila nedovoljna partija Marfija koji je ubacio 24 poena. 

GRUPA A - REZULTATI:

Rusija - Poljska 79:82 (22:19, 18:23, 16:18, 23:22)
Finska - Izrael 66:79 (13:25, 18:21, 23:16, 12:17)

21.00 BiH - Francuska

TABELA: Poljska 4, Izrael 4, Francuska 2, Rusija 2, Finska 2, BiH 1. 

(FOTO: Action images)


tagovi

Lior Elijahukošarkaška reprezentacija Izraelakošarkaška reprezentacija FinskeGal MekelEvrobasket 2015

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara