Johanes Timan (©MN Press)
Johanes Timan (©MN Press)

Iznenađujuća vest iz Berlina: Johanes Timan ide u Japan!

Vreme čitanja: 1min | sub. 13.07.24. | 02:46

Jedan od najboljih centara Evrolige za prošlu sezonu napušta Albu

Svetski prvak sa Nemačkom 2023, sezona karijere u Evroligi pa transfer u - Japan!

Odlukom da potpiše za Hapoel iz Tel Aviva i napusti Evroligu Džonatan Motli je sve iznenadio, međutim, Johanes Timan ga je zasenio i 'preti' da ponese nagradu za najčudniji transfer leta na Starom kontinentu. Jer kako javlja Donatas Urbonas, centar Albe nastaviće karijeru u Japanu.

Izabrane vesti

Timan je prethodne sezone bio jedan od boljih igrača na svojoj poziciji, beležio je u proseku 12,7 poena, 5,2 skoka, 1,9 asistencija i 16,4 indeksna poena po utakmici u Evroligi, međutim, umesto transfera u neki veći, ambiciozniji klub na Starom kontinentu, 30-godišnji Nemac odlučio je da se otisne u Aziju.

Očekivano, presudile su finansije. Donatas Urbonas ističe da je Timan dobio unosnu ponudu neimenovanog kluba japanske lige te je odlučio da naplati dobre partije iz prošle sezone u kojoj je bio 11. u Evroligi po broju indeksnih poena, 23. po broju ubačenih poena odnosno 15. po broju zabeleženih skokova.

Podsetimo, Timan je pre godinu dana postao prvak sveta sa Nemačkom, a godinu dana ranije osvojio je i bronzu na Evrobasketu. U klub iz Berlina stigao je 2018. godine iz Ludvigzburga, a prethodno je branio i boje Brose Bamberga odnosno Baunah Jang Pajksa.


tagovi

Johanes TimanAlba BerlinEvroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara